Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

Anadolu Hayat Emeklilikte İstikrarlı Büyüme Devam Ediyor

Anadolu Hayat Emeklilik açıklanan 2016 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları kapsamında Bireysel emeklilikte katılımcı sayısını 31.823 kişi arttırarak, bu alanda sektördeki lider konumunu sürdürürken yatırıma yönlendirilen katkı payı tutarında da en yüksek artışı gerçekleştiren şirket oldu. 2016 yılı ilk çeyreği itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre, öz kaynaklarını %8, aktif büyüklüğünü %19, brüt kârını ise %14 oranında artırdı.

 

 “Şirketimizin mali gücünü ve müşterilerimizin bize duyduğu güveni yansıtan aktif büyüklüğünde 12,5 milyar TL’ye ulaşılarak bu alandaki sektör liderliği perçinlenmiştir” ifadelerini kullanan Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü M. Uğur Erkan, şirketin 2016 yılı ilk çeyreği konsolide olmayan finansal sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı basın açıklamasında, “Şirketimizin faaliyette bulunduğu hayat sigortası ve bireysel emeklilik branşlarındaki gelişim ve rekabet artarak devam etmektedir. 2016 yılının ilk çeyreği itibarıyla bireysel emeklilik sisteminde 6,2 milyon katılımcı sayısı aşılmış ve devlet katkısı dâhil 51,7 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşılmıştır. Hayat sigortası prim üretimi ise geçen yılın aynı dönemine göre %16 oranında artarak 1,1 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiştir” dedi.

 

İstikrarlı, dengeli ve kârlı büyümesini sürdüren Anadolu Hayat Emekliliğin, 2016 yılı ilk çeyreği itibarıyla başarılı bir dönemi geride bıraktığının altını çizen Elvan, “Bu dönemde, 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantımız gerçekleştirilmiş ve hissedarlarımıza, net dağıtılabilen dönem kârının %70’i oranında, toplam 100 milyon TL’lik nakit temettü ödemesinde bulunulmuştur. Şirketimizin brüt kârı geçen yılın aynı dönemine göre %14 oranında artışla 50,4 milyon TL, net kârı da %22 oranında artışla 41,4 milyon TL düzeyinde gerçekleşmiştir. Şirketimizin mali gücünü ve müşterilerimizin bize duyduğu güveni yansıtan aktif büyüklüğünde 12,5 milyar TL’ye ulaşılarak bu alandaki sektör liderliği perçinlenmiştir. Öz sermayemiz ise 738,7 milyon TL düzeyinde oluşmuştur. Bu dönemde bireysel emeklilik branşı fon büyüklüğümüz devlet katkısı dâhil 9,6 milyar TL seviyesini aşmış ve %19’luk pazar payı elde edilmiştir. Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından yayımlanan 31 Mart 2016 tarihli verilere göre, Şirketimiz yıl içerisinde katılımcı sayısını 31.823 kişi artırarak, %17 oranında pazar payı ile bu alanda sektör lideri konumunu sürdürmektedir” diye konuştu.

 

Önceki dönemlerde olduğu gibi, en yüksek devlet katkısı fon büyüklüğüne sahip şirket olma özelliğinin de devam ettirildiğini paylaşan Elvan, ”Bireysel emeklilik branşında katılımcı sayısı ve fon büyüklüğü itibarıyla ulaşılan ölçeğin gelir ve maliyetlerimiz üzerindeki olumlu etkisi sayesinde, sergilenmekte olan başarılı performans devam etmiş ve 2016 yılı ilk çeyreğinde 6,5 milyon TL teknik kâr elde etme başarısı gösterilmiştir. 1,7 milyar TL düzeyindeki sigortalı varlıkları itibarıyla hayat sigortaları sektöründe lider olan Anadolu Hayat Emeklilik, hayat branşında geçen yılın aynı dönemine paralel bir performans sergilemiş ve 2016 yılı ilk çeyreğinde toplam 97 milyon TL tutarında brüt prim üretimi gerçekleştirmiştir. Bu dönemde hayat branşı teknik kârımız %8 artarak 22,2 milyon TL düzeyine ulaşmıştır” ifadelerine yer verdiği basın açıklamasını,” Payları, Borsa İstanbul’da işlem gören ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, önümüzdeki dönemlerde de, dünya genelinde yaşanan finansal gelişmeleri ve faaliyet göstermekte olduğu sektörlerdeki rekabet koşullarını yakından takip ederek verimli ve kârlı büyümesini sürdürme kararlılığındadır.” Diyerek noktaladı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.