Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

"Bir Otel Odasında Kurulan Denizbank'ı Bugün 5. Büyük Banka Yaptık"

Denzibank’ın 20 yılını değerlendiren Genel Müdür Hakan Ateş “20 yıl gibi çok da uzun olmayan bir süre zarfında  Denizbank Türkiye’nin 5. büyük özel bankası konumuna erişti” dedi. 
 
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş , 20 yıl önce bir otel odasında kurulan Denizbank’ın o gün 81. sırada bulunduğunu belirterek  “ Türkiye gibi dinamik bir pazarda, 20 yıl gibi çok da uzun olmayan bir süre zarfında  Denizbank olarak bugün 737 şubemiz, 15 bine yaklaşan çalışanımız, 10 milyon müşterimiz ile dünyanın en gelişmiş 17. ekonomisi olan Türkiye’nin 5. büyük özel bankası konumuna eriştik” dedi.
Bankanın 20. Kuruluş Yılı dolayısıyla ekonomi basınıyla bir araya gelen Hakan Ateş “  Bu 20 yıla  1 halka arz ve iki hissedar değişimi sığdırdık. Üstelik her iki hissedar değişiminde de Türkiye’nin en yüksek defter değerleri ile satıldık. 20 yılın ortalamasında, Türkiye gibi önemli bir ekonomik pazarda sektörün en hızlı ve istikrarlı büyüyen bankası olduk”diye konuştu.

“2017’YE HAZIRLIKLI GİRDİK HER ALANDA BÜYÜYECEĞİZ”
 Hakan Ateş, 2017 beklentileri konusunda da “2017 bu anlamda 2016’nın yaralarının sarıldığı bir yıl olacak. Turizm başta olmak üzere toparlanma öngörüyoruz ve ihracattaki artışın süreceğine inanıyoruz. Bankacılığın da yüzde 15-20 arasında bir büyüme kaydedeceğini düşünüyorum. 2017’ye hazırlıklıyız ve büyümemizi hemen her alanda devam ettireceğiz” dedi.

10 YIDA 20 MİLYAR DOLARLIK  PROJE FİNANSMANI
Son 3 yılda inovasyon alanındaki en büyük ödüllerde “hat-trick” yaptıklarını hatırlatan Ateş “Hep cesaretle yürüdük; 2023 yılında 100 yaşına basacak olan Cumhuriyetimiz için hayati önem taşıyan 3. Köprü, 3. Havalimanı, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı ile kamu-özel sektör ortaklı şehir hastaneleri gibi kilit projelerin ana finansörü konumunda yer aldık. 10 yıl içinde 300’den fazla proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladık”dedi.
Denizbank’ın KOBİ’lerin finansmana erişimi konusundaki uygulamalarına değinen Hakan Ateş  şu değerlendirmede bulundu: “KOBİ’lerimizin ülkemizin kalkınmasına katkısının bilinciyle, finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı sosyal sorumluluğumuz bildik ve bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde Nefes Kredisi’ni hayata geçirdik.”

“KÜLTÜR VE SANAT DENİZ’İ"
Denizbank’ın kültür sanat alanındaki faaliyetlerini de aktaran Ateş “Operadan baleye, sinemadan tiyatroya, spordan, eğitime hemen her alanda toplumsal hafızamıza iz bırakan işler gerçekleştirdik. Tüm bunları yaparken gayemiz, kültür sanattan ekonomiye her alanda daha gelişmiş bir Türkiye’nin inşasına katkı sunmaktı. 15 bin Denizcimizin alın teri ve emeğiyle çalışmalarımıza bugün daha kararlı bir şekilde devam ediyoruz”dedi.

DENİZBANK’IN 2016 PERFORMANSI
Toplantıda Denzibank’ın 2016 yılını değerlendiren Hakan Ateş şu bilgileri verdi: “2016’da Konsolide aktiflerimiz 2016’nın sonunda yüzde 20 artarak 136 milyar TL’ye, Net kârımız 1.4 milyar TL’ye,konsolide bazda; Mevduatımız yüzde 27’lik artış ile 90,6 milyar TL’ye Toplam kredilerimiz yüzde 21’lik artış ile 123,8 milyar TL’ye ulaştı”. Ateş, Denzibank’ın müşteri sayısının  ise 2015’in aynı dönemine kıyasla 1,2 milyon kişi artırarak, 10,3 milyon kişiye çıktığını söyledi.

“BAŞARIMIZIN SIRRIHIZLI DÜŞÜNMEK HIZLI KARAR ALMAK”
Hakan Ateş, başarılarının sırrının anlatatırken  de şu noktların altını çizdi:
“Geriye dönüp baktığımda başarı öykümüzde rol oynayan etkenlerden birinin, belki de en önemlisinin “hız” olduğunu görüyorum. Sizlerin de bildiği gibi, içinde bulunduğumuz dönemde “büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor artık”. Ve biz de DenizBank olarak başarı öykümüzün ardındaki en önemli unsurun, hızlı düşünmek, hızlı karar almak, çağın gereklerine hızlıca adapte olmak, birkaç adım sonrasını öngörüp çizgi dışı düşüncelerin önünü açmak olduğunu biliyoruz”

“ORTAK AKIL VE TAKIM RUHU VE DİSİPLİNLE BAŞARDIK”
Konuşmasında  “Peki bunu nasıl yapıyoruz” diye soran Hakan Ateş bu konuda şu açıklamada bulundu: “ Ortak akla, birlik olabilmenin gücüne olan inancımız sayesinde. Ben hep şuna inandım; bir kurumu kocaman bir dünya haline getiren çalışanlarının hayalleri, başarıdan başarıya taşıyan ise ortak aklı ve takım ruhudur. İşte biz bunu başarabilen bir aile olduk. Ve bu birlik, beraberlik halinin zeminine, 1997 yılından bugüne başarımızı garantileyen 5 temel stratejimizi yerleştirdik”. Ateş bu 5 stratejiyi ““Disiplinli kredi kültürüne ve tedbirli risk yönetimine sadık kalmak,Maliyet yönetimine odaklanmak ve sürekli geliştirmek,Niş marketlere ve segmentasyona odaklanmak,Büyüme ve genişleme yönünde fırsatları kollamak,Tüm finansal ürünlerimizi pazarladığımız fiziksel ve alternatif dağıtım kanallarını bir portal olarak görmek ve yönetmek”şeklinde özetledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.