Öne Çıkanlar atatürk Son 24 saatte kaç kişi hayatını kaybetti Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Hasta Sayısı er alev benzinde indirimmi var BİRİFİNG tasarruf paketi sağlık bakanlığı cevdet yılmaz new york Başbakan davutoğlu

Burgan Bank 150 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi Aldı

Burgan Bank, 8 ülkeden 13 bankanın katılımıyla 150 milyon ABD dolarlık sendikasyon kredisi aldı.

Burgan Bank; HSBC Bank Middle East, Commerzbank, Mashreqbank ve Arab Banking Cooperation liderliğinde, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılmak üzere, ABD doları ve Euro cinsinden olmak üzere 2 dilimde, 364 günlük ve 367 günlük vadeye sahip toplam 150 milyon ABD doları tutarında sendikasyon kredisine imza attı. Alınan kredi, dış ticaretin finansmanında kullanılacak.

Kredinin faiz oranı,  ilk vade diliminde libor + %1,00 ve ikinci vade diliminde libor + %1,20 olarak gerçekleşti.

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç konuya ilişkin şunları söyledi:

“Burgan Bank olarak gerek Türkiye’de yürüttüğümüz faaliyetler, gerek başarılı finansal sonuçlarımız ve gerekse güçlü sermayedarımızın desteği sayesinde ilk kez değerlendirildiğimiz Fitch tarafından yatırım yapılabilir seviyede Türkiye’de alınabilecek en yüksek kredi notunu aldık. Kurumumuza duyulan bu güveni boşa çıkarmayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Geçen sene Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz bankamızın ilk sendikasyon kredisinin ardından bu yıl, daha fazla ülkenin ve bankanın katılımı ile 150 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisine imza atıyoruz.''

Dinç, ayrıca sendikasyon kredisinin dış ticaret finansmanında müşterilere önemli kaynak olmasının yanı sıra Türk ekonomisinin ve bankacılık sisteminin güvenirliğine işaret etmesi nedeniyle de büyük önem taşıdığını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.