Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs Kuşadası Belediyesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Hasta Sayısı

Burgan Bank Yılın İlk Yarısını 20,1 Kâr İle Tamamladı

Burgan Bank 2016 ilk yarıyılı finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuca göre Burgan Bank yılın ilk yarısını, kredilerinde yıllık bazda yüzde 20 oranında büyüme ve 20,1 milyon kâr elde ederek tamamladı.
 
2016 yılının ilk yarısında aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 26 artışla 13 milyar TL’ye, nakdi kredileri yüzde 20 artarak 10,3 milyar TL’ye, toplam mevduatı yüzde 30 artış ile 7,2 milyar TL’ye yükselen Burgan Bank’ın net kârı, 20,1 milyon TL oldu.
 
Özkaynakları 1.028 milyon TL’ye yükselen Burgan Bank’ın, katkı sermaye dâhil özkaynakları 1,9 milyar TL’ye ulaşırken sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda yüzde16.37, solo bazda yüzde 18.19 olarak gerçekleşti.
 

''Ülke Ekonomisine Katkıda Bulunmaya Devam Ediyoruz''
 
İlk yarı sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç: “Ülkemiz, içerisinde bulunduğu zorlu dönemlerde ne kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ispatladı. Biz de Burgan Bank olarak ülke ekonomisine katkıda bulunacak, piyasayı hareketlendirecek yatırımları ve projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Fitch’ten aldığımız değerlendirme notu ve gerçekleştirdiğimiz sendikasyon kredisi bu çalışmalarımıza güzel örnekler. Kurumumuzu ilk defa değerlendiren Fitch’in, Burgan Bank’ın yabancı para uzun vadeli kredi notunu Türkiye’de alınabilecek en yüksek not olan BBB olarak açıklaması ile uluslararası platformlarda da ülkemize ve markamıza duyulan güveni resmileştirdik'' dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.