Öne Çıkanlar Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ito bitlis milli savunma bakanlığı ukrayna FLOmum marka yüzü İstanbulun sokak lezzetleri Duadır XL-S Nutrition Miraç Filminin konusu

Çin’de Telekom Sektörünün Yıllık Geliri 233 Milyar Doları Aştı

Çin’de telekomünikasyon sektörü, 2022 yılında yükselen hizmetlerdeki hızlı çıkış ve yeni altyapılar sayesinde istikrarlı bir büyüme sağladı. Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı, sektör işletmelerinin 2022 gelirlerinin, bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 oranında bir artışla, 1 trilyon 580 milyar yuana (233,38 milyar dolarlık) ulaştığını açıkladı.



Bu toplam üzerinden internet veri merkezleri, bulut bilişim ve nesnelerin interneti gibi yükselen hizmetlerin gelirlerinde bir yıl öncesine kıyasla yüzde 32,4 oranında bir artış gözlemlendiği; bunun da telekomünikasyon hizmetlerinden kaynaklanan gelirlerde yüzde 5,1 oranında bir artışa neden olduğu bildirildi. 2022 yılında sektöre yönelen yatırım tutarında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,3 oranında bir artışla, 419,3 milyar yuana ulaşıldığı belirtildi.    

Öte yandan Çin’de mevcut 5G baz istasyonu sayısı, 2022 yılı sonu itibarıyla 2,31 milyonu aştı; bunların yaklaşık 887 bin tanesi geçtiğimiz yıl içinde kuruldu. Çin’deki toplam 5G baz istasyonu sayısı ise tüm dünyadaki 5G baz istasyonu toplamının yüzde 60 kadarını oluşturuyor. Ayrıca ilgili bakanlığa göre, mevcut 5G şebekesi kullanıcılarının sayısı 561 milyona ulaşarak ülkedeki cep telefonu kullanıcılarının üçte birini oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.