Öne Çıkanlar palandöken Hakkari bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör gündem özeti abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Hadise gündem başlıkları elazığ

Enerjisa, Özel Sektörde Bir İlke İmza Attı
Enerjisa, TÜFE'ye (tüketici fiyatları endeksi) göre özel sektör tahvil ihracına başladı. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 3 yıl vadeli 200 milyon TL’lik tahvilinin tamamı satıldı.
 
Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden biri olan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, 15 Ağustos’ta 3 yıl vadeli 200 milyon TL’lik tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi. Başkent, Türkiye sermaye piyasalarında, özel sektör tarafından yapılan TÜFE’ye göre ilk tahvil ihracına imza attı.

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, “Tahvil ihracımızın ilk aşamasına gösterilen talep, piyasalarda şirketimize duyulan güvenin bir göstergesidir” dedi. 

​​7 ilde 7.1 milyon kişinin elektrik dağıtımını sağlayan Başkent EDAŞ, söz konusu tahvil ihracıyla, finansman kaynaklarının farklılaştırılmasını ve gerçekleştirilen yatırımlar için alternatif fon yaratılmasını hedefliyor.
 
11-12 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sonucunda, bireysel ve kurumsal nitelikli yatırımcılara arz edilen 200 milyon TL’lik tahvilin tamamına talep geldi. Söz konusu tahviller ağırlıklı olarak bireysel emeklilik ve sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri ve bankalar tarafından satın alındı. Başkent EDAŞ’ın faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihi (valör) 15 Ağustos 2016, sönüm (itfa) tarihi ise 12 Ağustos 2019 (1092 gün) olan başarılı tahvil ihracına Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.