Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vakıfbank vodafone Afrin

Fibaemeklilik'te ‘Seçme Hakkı’ Dönemi

Emeklilik sektörünün genç ve dinamik oyuncusu Fibaemeklilik, sürdürülebilir kârlı büyüme hedefine yönelik 2016 yılında attığı adımları, yeni iş birlikleri ile ördüğü 2017 hedeflerini ve sektörde ilk olma niteliğindeki yeni uygulamalarını bir basın toplantısında paylaştı.

Fibaemeklilik’in Ocak ayında göreve gelen yeni Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Nehir Aksın Bahar’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantının gündemine, 12 portföy yönetim şirketiyle yapılan anlaşmalar sayesinde Fibaemeklilik müşterisine sunulan “seçme hakkı” damgasını vurdu.

Bireysel Emeklilikte ‘Fon Marketi’ Uygulaması
 
Öztürkoğlu, Türkiye’de  çoğunlukla  emeklilik şirketlerinin fonlarını bağlı bulundukları bankalara ait portföy yönetim şirketlerinin yönettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bir müşteri sözleşmesinin olduğu emeklilik şirketini değiştirmek istiyorsa bu, mevzuat gereği 1 ya da  2 yıl beklemek Müşterileri mutsuz edebildiğini gördüğümüz bu duruma karşılık bir çözüm geliştirdik. Bankamızın da sahibi olduğu Fiba Portföy dışında, bundan 1,5 yıl önce Atlas Portföy Yönetim şirketi ile anlaştık. Ardından Oyak Portföy,Tacirler Portföy, Global Portföy, Osmanlı Portföy, QInvest, Perform Portföy’ü de ekleyerek yelpazemizi genişlettik. Şu anda dört portföy şirketi için de fonların SPK’da onaylanmasını bekliyoruz. Bunlardan biri olan Mükafat Portföy ile de işbirliği yapıyoruz ve onlar için de faizsiz bir fon kuruyoruz. OKS tarafında kurulmuş ve kurulacak olan faizsiz fonlarımızı da Mükafat fon yönetecek. Böylece müşterilerimize faizli ve faizsiz olmak üzere her birini farklı bir portföy yönetim şirketinin yönettiği  12 adet farklı vizyon sunuyor ve bir ‘fon marketi’ yapmış oluyoruz.”

Fon Şirketini Tek Telefonla Değiştirmek Mümkün

Sistemin müşteri için çok kullanışlı ve kolay olduğunu ifade eden Öztürkoğlu, “Kimse artık sürekli aynı ürünü kullanmak ya da değiştirmek için 1-2 yıl beklemek zorunda değil. Hangi fon şirketinin performansını beğeniyorsa müşteri hizmetlerimizi arayarak dilediği zaman plan değişikliği yapabilecek. Bu platformdaki portföy şirketleri de rekabet ortamında en iyi performansı getirmeye daha istekli olacaklar çünkü her an yeni müşteri kazanma ve kaybetme olasılıkları var. Fibaemeklilik olarak biz de müşterilerimize bugüne kadar yapılmayan ve aslında emeklilik sektöründe en çok ihtiyaç duyulan fon performansı anlamında çok geniş seçenekler sunmuş oluyoruz” açıklamasında bulundu.

Oyak ile Kapsamlı İş birliği

Toplantıda Oyak Grubu ile yapılan iş birliğine de değinen Genel Müdür Erol Öztürkoğlu, bu işbirliği ile ilk etapta hem Oyak Portföy’e  üç adet emeklilik fonu kurduklarını hem de tüm Oyak Grubu’nun OKS’ lerini Fibaemeklilik sistemine aldıklarını ifade etti.
 
Öztürkoğlu, “Ayrıca bundan sonraki dönemde Oyak Grubunun tüm mensupları için BES tarafındaki çalışmaları beraber yapacağız. BES dışında da Türkiye’nin iki önde gelen grubu Fiba ve Oyak olarak farklı projelerde ve sektörlerde de bu iş birliğini geliştirmek  istiyoruz” diye konuştu.

“2016 İlklerin Yılı Oldu”

Öztürkoğlu, basın toplantısında şirketin geçtiğimiz sene elde ettiği başarılarını da şöyle özetledi:
 
“2016, Fibaemeklilik olarak bizler için çok başarılı ve verimli bir yıl oldu. Ergo Emeklilik’in satın alınması ile önemli bir ilke imza attık ve sektördeki ilk satın almayı gerçekleştirdik. Ardından portföy yönetim şirketleri ile iş birliği yapan ilk emeklilik şirketi olduk. Hep  çok değer verdiğimiz yenilikçi bakış açımızı 2016 yılı sonunda hayat geçirdiğimiz yeni CRM altyapımız ile bir kere daha ispatladık ve hizmet kalitemizi daha da güçlendirdik.”
 
 
“OKS’de BES Pazar Payımızın İki Katına Ulaştık”

2016’da emeklilik sektörünün gündemine otomatik katılım sisteminin damga vurduğunu belirten Öztürkoğlu,  Fibaemeklilik’in süreçlere tamamen entegre altyapısı, butik hizmet anlayışı ve çok yönlü uygulamaları ile kurumsal müşterilerini ve çalışanlarını sorunsuz şekilde OKS sistemine dahil ederek memnuniyetlerini sağladıklarını söyledi. Erol Öztürkoğlu, “OKS tarafında, normalde BES tarafında sahip olduğumuz pazar payının iki katına ulaştık. Bu da bize butik hizmet ve hibrit uygulamalar konusunda doğru yolda olduğumuz gösterdi” diye konuştu.
 

 
“Sermayemizin Yüzde 85’i Kadar Net Kar Açıklayacağız”

Fibaemeklilik’in 2016 yılı finansal başarısına da dikkat çeken Genel Müdür Öztürkoğlu, “Henüz resmi sonuçlar açıklanmadı ancak, 2016 yılında hem kümüle kara geçtik hem de sermayemizin yüzde 85’i kadar net kar açıklayacağız ki bu, gerçekten dört yıllık bir emeklilik ve hayat sigortası şirketi için çok ciddi bir başarı. 2016 yılında hayat prim üretimimizi bir önceki yıla göre üç kat, ilk kuruluş yılımız olan 2013 yılı sonuna göre 5,5 kat büyüttük ve yılı 50 milyon TL prim üretimi ile tamamladık. Hayat ve BES ürünlerinin yanısıra acente tarafında da büyüme stratejisi izledik. 2016 yılı sonunda aynı zamanda şirketimizde bir yönetim değişikliği de oldu ve eski Genel Müdürümüzü Fibabanka’ya Genel Müdür olarak yolladık. Bu bizi hem çok sevindirdi hem de gururlandırdı. Bu sayede Fibabanka ile olan iyi sinerjimizin daha da artacağından eminiz” değerlendirmesinde bulundu.
 
“Yeni Satın Alımlar ve Sağlık Sigortası İle Büyüyeceğiz”

Sektörde önümüzdeki dönemde bir konsolidasyon öngördüklerini belirten Erol Öztürkoğlu, “Fibaemeklilik olarak yeni satın alımlara açığız” ifadesini kullandı. Öztürkoğlu, toplantıda yeni büyüme alanlarına da işaret ederek, “Fibaemeklilik olarak bugüne dek BES ve hayat sigortası ürünleri sunuyorduk ama mevzuatta yapılan değişiklik sayesinde artık sağlık sigortası alanına adım atıyoruz. Lisans başvurusu sonuçlandığında grubumuza ait Florence Nightingale hastaneleri iş birliği ile sağlık sigortası sektöründe de müşterilerimize alışkın oldukları nitelikli butik hizmeti sunacağız”dedi.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.