Öne Çıkanlar Hakkari elazığ Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi Haremi Şerif

Gazeteciler Ne Yer?

Yemeksepeti, dünyanın en stresli mesleklerinden birini yapan gazetecilerin beslenme alışkanlıklarını belirledi.
 
Türkiye’nin 13 ulusal gazetesini içeren araştırmaya göre kimi  gazeteciler gece saatlerinde yemeğe sarılıyor, kimisi sabahın ilk ışıklarında. Bazısı ev huzurunu arıyor, bir diğeri çorba ile terapi yapıyor. Genel olarak bakıldığında gazetecilerin zeytinyağlılar yerine tercihini lahmacun, kebap ve burgerden yana kullandıkları görülüyor.
 
Yemeksepeti’nin ulusal gazetelerin genel merkezlerine giden sipariş verilerini incelemesiyle oluşturulan araştırma, gazetecilerin de beslenme alışkanlıklarını ortaya koydu.
 
 
Stresi Tatlı İle Düşürüyorlar
 
Gazeteciler yemeklerinde genellikle hızlı ve pratik seçeneklere öncelik veriyor. En çok sipariş edilen yemek kategorilerinin ilk beşinde sırasıyla burger, pizza, tatlı, kebap ve döner bulunuyor. Gazeteciler stres değerlerini ise tatlı ile düşürüyor. Özellikle Star Gazetesi, yediği tüm yemekler içerisinde finali çikolatalı sufleyle yapıyor.
 
En Çok Siparişi Lahmacun Alıyor
 
Gazetecilerin en çok yediği lezzet lahmacun. Araştırmaya dahil olan toplam 13 gazetenin 7 tanesinde lahmacun en çok sipariş edilenler listesinde ilk 3’te yer alıyor. Manşetleri değişse de, tercihleri bir olan bu gazeteler Cumhuriyet, Dünya, Habertürk, Hürriyet, Türkiye, Vatan ve Yeni Şafak.
 
En Çok Akşam Sipariş Veriliyor
 
Gazetecilerin Yemeksepeti’nden en çok sipariş verdikleri saatler 18.00-20.00 arası. Gündüz kurum içinde yenen yemekler akşam saatlerinde yerini Yemeksepeti siparişlerine bırakıyor.
 
 
Vefalı Dost Tost
 
Gazetecilerin tercih listelerinde ortalarda kendine yer buluyor. Tost siparişleri gazetenin baskıya gönderildiği sabah saatlerinde artmaya başlıyor. Saat 07.00 olduğunda ise tüm siparişlerin yüzde 62’sine ulaşıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.