Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 başbakan binali yıldırım konser

ING Bank e-Turuncu ile Bireysel Mevduat Müşterilerine Ulaşacak

ING Bank, e-Turuncu ile bireysel mevduat müşterilerine ulaşmayı hedefliyor. 2011 yılında çıkardığı ve sektördeki ilk serbest vadeli tasarruf mevduatı hesabı olarak nitelediği Turuncu Hesap’ın yeni ürünü olan ve bireysel mevduat müşterilerine hızlı ve zahmetsiz hizmet sunmayı hedefleyen ING Bank, e-Turuncu isimli yeni ürününü pazara sundu.

ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, ING Bank’ın sadece dijital bankacılık kanalları üzerinden çalışacak olan ürünü e-Turuncu’nun, yüzde 13’lük rekabetçi 'hoş geldin faiziyle' müşterileri ile tanıştığını ve e-Turuncu’nun dijital kanallar üzerinden hesaba istenildiği zaman para yatırılmasını veya çekilmesini mümkün kıldığını söyledi.

-“ TURUNCU HESAP, 5 YILDA MEVDUAT HESABI PİYASASININ ÖNEMLİ BİR OYUNCUSU OLDU”-

e-Turuncu’nun tanıtım toplantısında konuşan Barbaros Uygun, “Faizden feragat edilmeden hesaba istenildiği zaman para yatırılıp çekilmesini sağlayan Turuncu Hesap’ı 2011 yılında lanse ettik. Türkiye’nin lider tasarruf bankası olma hedefiyle yola çıktık. Piyasaya girdiği tarih itibarıyla içinde pek çok ilki barındıran Turuncu Hesap bir kategori yarattı. Türkiye’nin ilk serbest vadeli mevduat hesabı olan Turuncu Hesap kolay, şeffaf bir ürün olduğu için hızla tabana yayıldı” şeklinde konuştu.

Uygun, Turuncu Hesap’ın Türkiye’ye tasarrufu sevdirdiğini belirterek şu şekilde konuştu:

“ING Bank’ın bireysel TL mevduatına Turuncu Hesap ile 5 yıl boyunca her gün 750 yeni müşteri kazandık. 5 yılda 1,3 milyon tasarruf sahibine ulaştık. Turuncu Hesap’la birlikte aktif mevduat müşterisi sayımız 2010 sonuna göre 5 katını aştı. 5 yılda Turuncu Hesap’ta 44 Milyar TL değerlendi ve her gün müşterilerimize yaklaşık 1,5 Milyon TL faiz kazandırdık. 2010 sonunda yüzde 2,2 olan Bireysel Bankacılık TL vadeli mevduat pazar payımız 2015 sonunda yüzde 3,5 oldu. 5 yılda Turuncu Hesap sektör TL mevduatlarından 2.4 kat hızlı büyüdü. Bu da Turuncu Hesap’ın müşteriler nezdinde ne kadar fazla kabul gördüğünün önemli bir göstergesidir.”

-“TURUNCU HESAP İLE  KÜÇÜK BİRİKİM SAHİPLERİNİN TERCİH ETTİĞİ BANKA OLDUK”-

Turuncu Hesap’ın rekabetçi faiz oranları ve anında erişim olanağı sayesinde ING Bank’ın 100 bin TL altı mevduatlarda, mevduatı tabana en fazla yayılan banka olmasına vesile olduğunu belirten Uygun, “ING Bank, bu kategoride sektörde rakiplerin ortalaması yaklaşık yüzde 56 iken, Turuncu Hesap ile yüzde 79’luk paya ulaştı. Turuncu Hesap ortalama 12 bin TL’lik müşteri hesapları ile sektörün çok üzerinde bir tabana yaygınlık oranına sahip. ING’nin Turuncu Hesap ile artan mevduat tabanı, şube başına düşen mevduat hacminde de sektörün üzerinde bir performans yaratmasına neden oldu. 2010 yılından 2015 yılına şube başına mevduat büyümesi sektörde yüzde 11 iken ING Bank’ta bu oran yüzde 20 olarak gerçekleşti. Diğer yandan Turuncu Hesap’ın en önemli tercih nedeni vade derdi olmaması, ikinci olarak da yüksek faiz vermesi olarak öne çıktı” dedi.

-“VAATLERİMİZİ TEK PAYDADA TOPLAYAN ÜRÜNÜMÜZ”-

e-Turuncu hakkında bilgi verirken, “Özellikle Bireysel Bankacılık iş kolumuzda bizden yeni nesil bankacılık çözümleri isteyen yepyeni ancak son derece güçlü finansal okuryazarlığı olan bir müşteri segmenti doğdu. E-Turuncu işte bu kitleye, ihtiyaç duydukları dijital çözümleri sunmak amacıyla geliştirildi” diyen Uygun, amaçlarının Türkiye’nin yüzde 15 seviyelerindeki düşük tasarruf oranını, yüksek penetrasyona sahip dijital ile artırmak olduğunu belirtti. e-Turuncu’nun sadece ING Bank’ın dijital bankacılık kanalları üzerinden açılabileceğinin ve avantajlarını sadece bu kanallar üzerinden ürün sahibi olacak müşterilerine sunacaklarının altını çizen Barbaros Uygun, “Şubeye gidecek vakti olmayan müşterimiz bize dijital kanallardan başvurduktan sonra kendisine, bulunduğu yerde kurye ile ulaşarak imzasını alacağız ve bu aşamadan sonra tamamen dijital kanallarımız üzerinden bağlantıda olacağız. E-Turuncu, müşterileriyle yüzde 13’lük hoş geldin faizi ile tanışıyor ve kullanıcılarına 12 ay boyunca rekabetçi hoş geldin faizi sunacak. E-Turuncu Hesap için müşterilerimizden herhangi bir alt mevduat sınırı talep etmeyeceğiz. E-Turuncu da vade derdi olmayan masrafsız bir ürün olarak müşterilerimize tasarrufu sevdirmeye devam edecek. Turuncu Hesap Ailemiz genişlemeye devam edecek. Turuncum Güvence bu ay sonu, Turuncu Çeyiz ise yine bu yıl bu aileye katılacak yeni ürünler olacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.