Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

KOBİ’ler Muhasebe İşlemlerini 10 Dakika İçinde Tamamlayıp Şirket Kurabilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tahmini verilerine göre Türkiye'de 3,5 milyon aktif KOBİ bulunuyor ve KOBİ’ler ülkemizdeki tüm kayıtlı kuruluşların %99,8'ini temsil ediyor. KOBİ'ler aynı zamanda GSYİH'nin %62'sine, ihracatın % 55'ine ve iş gücünün % 73,5'ine katkıda bulunuyor.

Ülke ekonomimiz için kritik bir öneme sahip KOBİ’lerin pandemi döneminde ise büyük bir darboğaza girdiği görülüyor. Düşük ya da hiç olmayan dijitalleşme becerileri KOBİ’lerin pandemi döneminde tüketici hassasiyetlerini karşılayamamasına neden oluyor. Yakın zamanda TÜRKONFED’in Dijital Dönüşüm Merkezi ile hayata geçirdiği eğitim programına katılan KOBİ'lerin yüzde 45'i dijital satış kanallarını kullanmadığını ve bu nedenle bu kanallardan ciro elde edemediğini söylüyor. Buna ek olarak e-ticaretin sık gerçekleştiği platformlar ve pazar yerlerinin varlığına rağmen şu an e-ticaret yapabilen KOBİ'lerin yalnızca yüzde 42'si sosyal medya üzerinden müşterilerine ulaşabildiğini belirtiyor. Durum böyle olunca özellikle yeni normalde KOBİ’lerin dijitalleşme yeteneklerini güçlendirmesi ve sosyal ticarete hızla adapte olmaları zorunlu hale geliyor.

Türkiye'nin en çok kullanıcıya sahip ödeme platformu Paym.es, son dönemde KOBİ’lere sunduğu hizmetleri çeşitlendirecek önemli işbirliklerine imza atarak KOBİ’lere özellikle sosyal ticarette bir adım öne çıkabilecekleri fırsatlar sunuyor.

KOBİ’ler Paymes & Mukellef.co işbirliğiyle 10 dakika içinde şirket kurabilecek

Paymes’in KOBİ’lerin dijitalleşmesine destek sunmak için hayata geçirdiği stratejik işbirliklerinin başında mükellef.co işbirliği geliyor. Paymes; şirket kurulumu ve finans süreçlerinin yönetimi noktasında sunduğu çözümlerle dikkat çeken mükellef.co ile hayata geçirdiği iş ortaklığıyla KOBİ’lerin 10 dakika içerisinde muhasebe işlemlerini tamamlayıp şirket kurmalarını sağlıyor. Paymes’e kayıtlı tüm kullanıcılar, hızlıca Mukellef.co üzerinden şirket kurup tüm muhasebe işlemlerini kolayca yürütebilecek. Paymes ayrıca şirket kurma çalışmalarını mükellef üzerinden yapmak isteyen kullanıcılarına her ay kullanabilecekleri 30 TL’lik indirim de sağlıyor.

Paymes & Bulutfon işbirliğiyle KOBİ’lerin iş akışları hızlanıyor

Paymes’in KOBİ’ler için hayat geçirdiği bir diğer işbirliğini ise Bulutfon’la gerçekleştiriyor. Şirketlere, 0850’li hat, sabit numara, sanal santral, bulut santral, faks, sesli mesaj, rapor, entegrasyon, geliştiriciler için API araçlar sağlayan Bulutfon ile stratejik bir işbirliğine imza atan Paymes satıcıların iş akışlarını hızlandırıyor.Bulutfon santral hizmetini tercih eden Paymes müşterileri; seçecekleri herhangi bir santral paketine özel ek santral hediyesi kazanabilecekler. Paymes’i tercih eden KOBİ’ler; Bulutfon’a ilk kayıt esnasında iş akışlarına uygun seçtikleri herhangi bir santral paketine ek olara 6 aylık paketlerde +2 ay, 12 aylık paketlerde +3 ay ve 24 aylık paketlerde +6 santral hediye alma şansı yakalayabiliyorlar. 

Paymes & MNG Kargo işbirliğiyle kargo işlemleri %30 indirimli

Sosyal medya üzerinden yapılan satışlara kargo maliyetinin de KOBİ’leri zorladığı gerçeğinden hareket eden Paymes, MNG kargo işbirliği ile kullanıcılarına özel indirimler sunuyor.İşbirliği kapsamında Paymes müşterileri fiziksel ürünlerini MNG Kargo ile %30 indirimli gönderebiliyorlar. 6 aydır devam eden işbirliğinin sunduğu indirim avantajından şu ana kadar 30.000’in üzerinde kullanıcı yararlandı. Bu kullanıcılar ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluşuyor.

“KOBİ’ler sosyal ticarete yoğunlaşmalı”

Yakın zamanda teslimat ve online mağaza tarafında da yeni işbirliklerini duyurmaya hazırlandıklarını ifade eden Paymes Kurucu Ortağı Sabrican Zaim sözlerini şöyle sürdürüyor: “Paymes olarak gerek bireysel gerekse KOBİ müşterilerimiz için 360 derece avantajlar sunan bir yapı haline gelmeyi hedefliyoruz. KOBİ’lerimiz özellikle pandemi döneminde oldukça zorlandılar. Bu dönemde KOBİ’lere öncelikle detaylı bir finansal analiz yapmalarını, müşterilerine odaklanmalarını, yeni dönemde ortaya çıkabilecek ihtiyaçları belirlemelerini, bu ihtiyaçlara özel kampanya, indirim ve fırsatlar sunmalarını öneriyoruz. Öte yandan pazarlama bütçeleri ayırmalarını ve özellikle sosyal medya pazarlama araçlarını aktif olarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz.Zira; internet ve sosyal medya kullanıcı sayıları giderek artıyor. Özellikle pandemi döneminde evlerinde kalan insanlar, internette ve sosyal medyada daha fazla vakit geçiriyor. Bu durum KOBİ’ler için bir fırsat barındırıyor ve dijital dünyaya bütçe ayıran ve dijital olanakların sınırlarını zorlayan KOBİ’ler pandemi sürecinde rekabette ön plana çıkabilir. Burada gerek reklam yatırımları gerekse online mağaza yatırımlarıyla daha fazla müşteriye ulaşabilirler. Paymes olarak KOBİ’lere yönelik çözümlerimizi güçlendirmeye ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.