Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS meb Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz gazi babalar günü ceyhun irgil

Pegasus’a 25 Adet Yeni Airbus A321neo Tipi Uçak Geliyor!

Pegasus Hava Yolları, 2012 yılında verdiği 100 uçaklık Airbus siparişi kapsamında 25 adetlik satın alım opsiyonunu A321neo uçak tipi için kullanma kararı aldı.

Pegasus’tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 25 adet Airbus A321neo tipi uçağın, 2022 yılında 5 adet, 2023 ve 2024 yıllarında ise 10’ar adet olmak üzere filoya katılacağı ve bu rakamlarla 100 uçaklık Airbus siparişi kapsamında siparişi verilen A321neo sayısının 43’e ulaştığı belirtildi. Açıklamada, Pegasus Hava Yolları’nın bu siparişle her iki uçak tipinin de dünyadaki ilk kullanıcıları arasında olacağı kaydedildi.

“BİR SEFERDE VERİLMİŞ EN YÜKSEK SİPARİŞTİ”

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye dünya havacılık pazarındaki konumunu her geçen gün daha da güçlendiriyor, biz de Pegasus olarak bu dönüşümün önemli oyuncuları arasında yer alıyoruz. 2012 yılında verdiğimiz 12 milyar dolar değerinde toplam 100 uçaklık Airbus siparişimiz, verildiği tarih itibarıyla Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişti. Filomuzu adım adım büyütmeye ve yeni uçaklarımızla beraber misafirlerimize daha konforlu bir uçuş deneyimi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Airbus Müşteri İlişkilerinden Sorumlu COO’su John Leahy ise “Pegasus Hava Yolları’nın A321neo ACF ürününe verdiği sipariş, Airbus’ın orta segment pazarında en iyi, en verimli ve en konforlu çözümü sunduğunu kanıtlıyor. Kabin tasarımında son yenilikleri benzeri görülmemiş kapasite ve menzille sunan A321neo ACF, havayolunun yolcu deneyimini ve rekabetçi büyüme pazarında avantajını artırırken çevresel ayak izini de azaltacak” açıklamasında bulundu.

SINIFININ EN YENİ UÇAKLARI

Verilen bilgiye göre, Pegasus Hava Yolları tarafından seçilen A320neo tek sınıfta 186 koltuk kapasitesi ile azami kalkış ağırlığı 73.5 ton olan, 37.57 metre uzunluğunda, 6 bin 500 kilometre menzile sahip, sınıfının en yeni uçaklar olarak biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.