Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

PTT’den "Mahatma Gandhi’nin Doğumunun 150. Yılı" Konulu Anma Pulu

PTT AŞ tarafından, 2019 yılında 150. doğum yılı olan Mahatma Gandhi anısına tek değerli anma pulu ve ilk gün zarfı 24 Eylül 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından "Mahatma Gandhi’nin Doğumunun 150. Yılı" konulu 2,30 TL bedelli (30x40 mm boyutunda) anma pulu ve söz konusu pula ait (140x210 mm boyutunda) 4,00 TL bedelli ilk gün zarfı, bugün PTT İşyerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa çıktı.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte "Ulus PTT Merkez Müdürlüğü Atatürk Blv. No:7 Altındağ/ANKARA" adresinde "Mahatma Gandhi’nin Doğumunun 150. Yılı 24.09.2019 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılmaya başlandı.

MAHATMA GANDHİ’NİN DOĞUMUNUN 150.YILI

Mahatma Gandhi 2 Ekim 1869 tarihinde Hindistan’da dünyaya gelmiştir. Gandhi, Hint altkıtasının bağımsızlığına öncülük etmiş, hayatını ırkçılık ve ayrımcılığın giderilmesine, fakirliğin azaltılmasına, herkesin eşit ve hür olmasına adamıştır. University College London’ın hukuk bölümünden mezun olan Gandhi, İngiltere ve Galler barolarına kabul edilmiş olmasına rağmen ülkesine dönmüş, bir süre öğretmenlik, avukatlık ve arzuhalcilik yapmıştır.

Gandhi bir süre sonra çok sayıda Hintlinin yaşadığı Güney Afrika’nın Natal Eyaleti’ne göç etmiş ve burada karşılaştığı Hintlilere uygulanan ırkçılık Gandi’yi siyasi mücadeleye yöneltmiştir. 1894 yılında Natal Hint Kongresi’ni kurarak, ırkçılığa, ayrımcılığa ve sosyal eşitsizliğe karşı başarılı çalışmalar sergilemiştir. 1915 yılında tekrar Hindistan’a dönen Gandhi, ülke şartlarının iyileştirilmesi, yoksul halk için okullar ve hastaneler kurulması yolundaki faaliyetleri nedeni ile defalarca tutuklanmış fakat halkın protestoları sonucu serbest kalmıştır. Vergilerin azaltılması, hayat şartlarının hafifleştirilmesi gibi konularda Sömürge İdaresi ile anlaşmalar imzalayan Gandhi, halkın büyük sevgisini kazanmıştır. Yüce ruh anlamına gelen “Mahatma” adı ile anılmaya başlayan ve Hindistan’ın babası olarak kabul gören Gandhi, 1948’de Yeni Delhi’de radikal bir Hindu tarafından öldürülmüştür.

Anahtar Kelimeler:
PttPTT AŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.