Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer

Renault-Nissan İttifakı Satışları Artırdı

Renault-Nissan ittifakı, 2015 yılında, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa'daki rekor satışları sayesinde 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 1 daha fazla araç satışı gerçekleştirdi.

Renault-Nissan ittifakı Rusya ve Brezilya'daki makroekonomik krize rağmen artan satışlarını açıkladı. ABD, Çin ve Avrupa'daki güçlü satış rakamları sayesinde Renault ve Nissan markaları tüm zamanların rekorunu kırdı. İttifakın 2015 yılındaki ilk 10 pazarı ABD, Çin, Fransa, Japonya, Meksika, İngiltere, Almanya, Rusya, Brezilya ve İspanya oldu.

2015 yılında, Renault Nissan İttifakı, önceki yıla kıyasla yüzde 2.5 artışla 85 bin elektromotorlu araç satışı gerçekleştirdi. Renault'un satışları yüzde 45 artarken Nissan'ın dünya çapında elektromotorlu araç satışları yüzde 9.8 oranında düştü.

Renault Grubu yüzde 1.6 oranında büyüyen bir pazarda, 2015'te dünya çapında 2014'ten yüzde 3.3 daha fazla bir rakam olan 2 milyon 801 bin 592 araç satışı gerçekleştirdi. Renault, 9.4 oranında artan pazarda yüzde 10.1 pazar payına ulaştı. Nissan Motor Co. LTD satışlarını yüzde 2.1 arttırarak, dünya çapında bir rekor olan 5 milyon 421 bin 804 adet otomobil ve kamyon satışı gerçekleştirdi. Nissan iki büyük pazar olan ABD ve Çin pazarlarının her birinde 1.25 milyon araç sattı.

-“NİSSAN TÜRKİYE’DE REKOR SATIŞ RAKAMLARINI YAKALADI’’-

Açıklanan sonuçlara göre, Türkiye’de satışlarını toplam pazarın büyüme hızının üzerinde artıran Nissan Otomotiv A.Ş. ise, 2014 yılında gerçekleştirdiği 19 bin 697 adetlik satış rakamını 2015 yılında 26 bin 428 adede taşıdı. 2015 Ekim ayında hisseleri Nissan Motor Corp.’a devrolan NOAS, 2016 yılına yüzde 10 oranında büyüyerek 2015 yılında elde ettiği rekorunu yenileme hedefiyle girdi. Bu amaçla yeni modellerin yanı sıra gerekli yerlerde bayi ağını güçlendirmeyi planlayan Nissan, karlılığın satışlarla aynı oranda artması için operasyonel verimliliği de ön planda tutuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.