Öne Çıkanlar Hakkari elazığ Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Haluk Kürkçü COVİD Hadis Russia

Rosatom Ve AEON Şirketi, Arktik Taşımacılık İşbirliğinde Anlaştı

Rosatom ve AEON Şirketi, Arktik taşımacılık alanında stratejik bir ortaklık kurmayı planlıyor. Rosatom’a bağlı JSC Atomenergprom ve AEON Altyapı Şirketi LLC, bu konuda karşılıklı bir ön anlaşma imzaladı. 

Anlaşma, JSC Atomenergprom Direktörü Kirill Komarov ve AEON Altyapı Şirketi LLC Yönetim Kurulu Başkanı Roman Trotsenko tarafından imzalandı. İmza töreni, Rosatom tarafından düzenlenen “Arctic Day” etkinliği kapsamında gerçekleşti. 

Taraflar, yaptıkları bu işbirliğiyle Arktik taşımacılıkta ortak projeler hayata geçirmeyi planlıyor. İşbirliği, Taymır Yarımadası’ndan hem genel kargo hem de Syradasay kömür yatağı ürünlerinin teslimatında Arc 5 buz sınıfından düşük olmayan gemiler ve Arc6/Buzkıran6’dan düşük olmayan römorkörlerin inşasını gerektirecek. Syradasay kömür yatağının geliştirilmesi projesi, AEON Altyapı Şirketi’ne bağlı kuruluş Severnaya Zvezda LLC tarafından gerçekleştiriliyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.