Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

Sabancı Holding Satışlarını Yüzde 23 Oranında Arttırdı

Sabancı Holding’in satışları, 2016 yılının ilk üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 8 Milyar 260 Milyon TL oldu. Sabancı Holding’in yılın ilk üç ayındaki net karı ise 641 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding, 2016 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin verilerini açıkladı. Buna göre Sabancı Holding’in satışları, 2016 yılının ilk üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 8 Milyar 260 Milyon TL oldu. Sabancı Holding’in yılın ilk üç ayındaki net karı ise 641 Milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam varlıkları ise 31 Mart 2016 itibari ile 272 milyar 517 milyon TL’ye, toplam konsolide özkaynakları ise 21 milyar 176 milyon TL’ye ulaştı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2016 yılının ilk üç ayında Sanayi ve Enerji iş kollarımızda oldukça başarılı işlere imza attık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Sabancı Holding olarak hedefimiz; hem karlılığı artırmak hem de sağlıklı büyümemizi önümüzdeki dönemde de hızlandırarak sürdürmektir. Bu şekilde Sabancı Topluluğu olarak ülkemizin geleceğine daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AKBANK’IN AKTİFLERİ YÜZDE 11 BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRDİ

Toplantıda Holding’in bankacılık faaliyetleriyle ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtul, Akbank’ın aktiflerinin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 büyüdüğünü ve 259 Milyar TL’nin üzerine çıktığı belirtti. Sabancı CEO’su Kurtul, Akbank’ın nakdi ve gayrinakdi kredileriyle ekonomiye sağladığı desteği 186 Milyar TL’ye yükselttiğini vurguladı.

 

 

ENERJİSA NET KARINI YÜZDE 28 ARTTIRDI

Enerjisa’nın 2016’nın ilk üç ayında başarılı bir performans sergilediğini belirten Kurtul, Sabancı Holding’in enerji alanındaki faaliyetleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“2016’nın ilk çeyreğinde ortalama elektrik fiyatları yüksek arz fazlası nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 daha düşük gerçekleşmesine karşın, Enerjisa operasyonel mükemmelliğe odaklanarak faiz, amortisman ve vergi öncesi net karını (FAVÖK) yüzde 28 artırarak 576 milyon TL’ye çıkardı. Tufanbeyli Santrali’nin işletmeye geçmesiyle kurulu gücümüz yaklaşık 2900 MW’a, yenilenebilir ve yerli kaynakların kurulu gücümüz içindeki payı ise yüzde 67’ye ulaştı. Tufanbeyli Santrali yaklaşık 1.5 milyon hanenin elektrik tüketimini karşılayabilecek potansiyelde. Bu da iki Adana’yı aydınlatmak demek. Bu ihtiyacı ülkemizin kendi kaynaklarını kullanarak karşılıyor olmaktan Sabancı olarak mutluluk duyuyoruz.”

 

 

-“300 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIĞIMIZ İKİNCİ FABRİKAMIZ 2018 YILININ BAŞINDA AÇILACAK”-

Sabancı Holding Sanayi Grubu’nun faaliyetlerine değinen Kurtul, şöyle açıkladı:

“Sanayi Grubumuz ilk üç ayda çok başarılı işlere imza attı. Özellikle Kordsa Global, rekor kar seviyesine ulaştı ve yüzde 27 ciro büyümesine ek olarak FAVÖK’ünü yüzde 72 artırdı. Özellikle kompozit teknolojilerinde yaptığı ARGE çalışmaları ve yatırımlarla Kordsa Global markamızın gelecek senelerde de adını sıkça duyuyor olacağız.

Türkiye’de satılan her üç lastikten biri Brisa markalı. Brisa, sektör liderliğine devam ediyor. Ayrıca inşaatına devam ettiğimiz Aksaray ilindeki fabrikamızın açılmasıyla üretim kapasitemizi yüzde 30 artırmayı planlıyoruz. 300 milyon dolar yatırım yaptığımız ikinci fabrikamız 2018 yılının başında açılacak.

Temsa Otobüs şirketimizle de çok başarılı işlere imza atmaya bu dönemde de devam ettik. 2016 yılı bu konuda bizim için hızlı başladı ve bir çok yeni ürünün lansmanını yaptık. Bunlardan birisi de MD9 ElectriCITY markalı yüzde 100 elektrikli bir otobüs. Çok yakın bir zamanda da Aselsan işbirliğiyle tamamı Türk mühendislerince üretilecek olan elektrikli otobüsümüzü size tanıtacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.