Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

“Sağlık Turizminde Dünyada İlk Sıralardayız”

Sıla Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, sağlık turizmi için kamu hastanelerinin kapılarını açacağını belirterek, “Sağlık turizminde dünyada ilk sıralardayız” dedi.

Türkiye’deki şehir hastaneleri projelerinin en büyük yatırımcı gruplarından Sıla Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, Türkiye’de sağlık turizmine ilişkin açıklama yaptı. Kamu hastanelerinin sağlık turizmi için hazır olduklarını söyleyen Şahin, “Uluslararası tüm rakiplere ve olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin bu alandaki gelişmesi engel tanımıyor” dedi.  Sağlık turizmine yönelik dünya çapında yapılan yatırım ve tanıtımların iyi sonuçlar verdiğini belirten Şahin, “Tedavi amaçlı gelen turist sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor. Türkiye sağlık turizminde dünyanın ilk 5 ülkesi içerisine girdi” diye konuştu.

Şahin, büyük kompleksler olarak inşa edilen Şehir Hastanelerinin, teknolojik yatırımları ve konforu ile sağlık hizmetlerinde çıtayı yükselttiğini ifade etti. Sıla grup olarak Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerini kurduklarını ve sağlık turizmine hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getiren Şahin, “Eskiden bu hizmeti özel hastaneler yapardı. Hem konfor hem de sağlık hizmeti anlamında şehir hastaneleri özel hastanelerden daha iyi konuma geldi” ifadelerini kullandı.

Turizmde yaşanan düşüşün sağlık turizmi ile aşılabileceğinin altını çizen Şahin, “Bugün sağlık turizmi dediğimizde gelen turistin ülkemize bıraktığı döviz kişi başı yaklaşık 8 ila 10 bin dolar arasındadır. Hem nitelik hem de nicelik anlamında şehir hastanelerine gelecek sağlık turistleri ile ülkemiz önemli sayılacak bir döviz girdisine sahip olacaktır” dedi.

“Eylül Ekim Ayları Tercih Ediliyor

Geçen yıl sağlık turizminden 5 milyar doların üzerinde gelir elde edildiğini hatırlatan Şahin, bu sene söz konusu rakamların da üzerine çıkılacağı beklentisini dile getirdi. Şahin, sağlık turistlerinin tercih ettiği başlıca illerin İstanbul, Antalya, Adana, İzmir, Bursa ve Çukurova bölgesi olduğunu, tercih edilen ayların ise genellikle Eylül ve Ekim ayları olduğunu belirtti.

“Dünyada İlk Sıralardayız”

Sağlık turistinin, tatilciden 10 kat fazla harcama yaptığına dikkat çeken Şahin, “Bugün sağlık turizmi için gelen bir turist 10 bin dolar arasında döviz bırakıyor. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi değerlendirmesinde sağlık turizminde dünyada ilk sıralardayız” diye konuştu.

“2023 Hedefi 20 Milyar Dolar”

Şehir hastanelerinin hizmet vermeye başlamasıyla beraber sağlık turizminde hedef büyüttüklerini anlatan Şahin, “Gelecek yıl için beklentimiz 1 milyon turistle 10 milyar dolar. 2023’te bu rakamı 2 milyona çıkararak sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.