Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Şişecam Yeni Yatırımla Üretim Hacmini 1 Milyon Tonun Üzerine Çıkardı

Şişecam Topluluğu’nun 120 milyon TL’lik fırın yatırımıyla, Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı. 

Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve dört ülkedeki 2,3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, Mersin fabrikasında son teknolojiyle yenilediği 90 bin ton/yıl kapasiteli üçüncü fırını devreye aldı. Türkiye’de Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç fabrikasıyla faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırımla yenilediği üçüncü fırınının devreye alınmasıyla birlikte, Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesinin 1 milyon tonu aştığı açıklandı. 

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarını belirterek, “13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır” dedi. 

“Ülke Ekonomisine Katkı”

Devreye alınan son fırın yatırımı ile yaklaşık 50 yıldır üretim faaliyeti gerçekleştirdikleri Mersin’de hem ülke ekonomisine hem de üretime katkı yaptıklarını ifade eden Kırman, “Topluluk olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Topluluk bünyesindeki Şişecam Cam Ambalaj’ın en yüksek kalitede üretim yapma stratejisi doğrultusunda hareket ettiğini belirten Kırman, şu bilgileri verdi:

“Şişecam Cam Ambalaj mevcut tesislerini teknolojik gelişmelerin gereği olarak sürekli olarak yenilemektedir. Devreye aldığımız fırın ile beraber hem ülke ekonomisine yaptığımız katkıları sürdürmeye hem de Mersin fabrikamızda son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donattık. Şişecam Cam Ambalaj, bu fırına bağlı üç hatta kavanozdan şişeye geniş bir ürün yelpazesinde istenilen renkte üretim yapabilecek.”

“Dünyanın En Büyük Cam Ambalaj Üreticileri Arasındayız”

Şişecam Cam Ambalaj’ın dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer aldığını kaydeden Kırman, “Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında gerçekleştirdiği 125 bin tonluk ihracatla hem sektör hem de kendi rekorunu kırdı. Mersin fabrikamız limana yakınlığı ile ihracatımızda kritik öneme sahiptir. Gerçekleştirdiğimiz bu fırın yatırımıyla bu açıdan önemi daha da artmıştır. Şişecam Cam Ambalaj, 2016 yılında elde ettiği tarihi ihracat başarısını yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir şekilde artırmayı hedefliyor” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.