Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya palandöken mısır fatih terim doğalgaz terör

Yapı Kredi Portföy’den Elektrikli Araç Üretimini Destekleyen Fon

Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle sürdürülebilirliğe destek veren Yapı Kredi Portföy, sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için Yapı Kredi Portföy Elektrikli Araçlar Değişken Fon’u hayata geçirdi. Elektrikli araç üreten ve elektrikli araç üretiminde kullanılan yedek parçaların üretimi, araç teknolojisi üretimi, pil üretimi ve madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yurt içi ve yurt dışında ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına yatırım yapan Yapı Kredi Portföy Elektrikli Araçlar Değişken Fon’u, ilgili sektördeki değer artışlarına dayalı getirilere iştirak edebiliyor. Döviz cinsinden işlem gören şirketlere TL ile yatırım yaparak kurdaki değişimleri, portföye yansıtabilen Fon’a alt limit olmadan yatırım yapılabiliyor. Öte yandan fon alım satım işlemleri, Yapı Kredi Mobil ve TEFAS üyesi tüm banka ve yatırım şirketleri üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Sürdürülebilir bir dünya için yatırımlara aracılık ediyoruz

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, şu değerlendirmede bulundu: “Gezegenimizi korumak ve sürdürülebilir bir dünya için iş dünyası ile kurumların hayati bir rolü bulunuyor. Etki alanı düşünüldüğünde, özellikle de finans sektörünün sürdürülebilirlik konusunda dönüştürücü gücü çok önemli. Finans sektörünün attığı adımlar, düşük karbon emisyonuna geçiş için küresel çapta verilen mücadelede kilometre taşlarını oluşturuyor. Geleceğe daha iyi bir dünya bırakabilmek hedefiyle, biz de müşterilerimizin yatırımlarını sürdürülebilir bir dünya için değerlendirmesine aracılık ediyoruz ve finans sektörünün üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için müşterilerimizin bu dönüşümde rol almalarını destekliyor ve onları teşvik ediyoruz. Yapı Kredi Portföy olarak Elektrik Araçlar Değişken Fon sayesinde müşterilerimize, elektrikli araç üreten ve bu sektörü destekleyen şirketlere yatırım yapma imkânı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde elektrikli araç sektöründe gerçekleşebilecek dönüşüm sürecine iştirak edebilecek şirketlere yatırım yaparak, katılım payı sahiplerine makul bir seviyede getiri sağlamayı hedefliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.