Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal müezzinoğlu patlama açıklaması DEVLET TERÖR İRTİBATLI KAMU ÇALIŞANLARINDAN TEMİZLENİYOR ikinci yarı yeni akite saldırı cevdet yılmaz kalkınma bakanlığı sanayi üretim artışı ırak en düşük kurban fiyatı terör

Yıldız Teknik Kahvaltıcı, Yeditepeliler Gece Kuşu

Yemeksepeti yaptığı son analizi ile Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin ne zaman ne yediğini açıkladı.

Analizdeki rakamlara göre Türkiye’de en çok yemek siparişi veren üniversite Bilkent, üniversitelilerce en sevilen lezzet ise lahmacun. İTÜ’lüler günde yediği 5 bin çiğ köftenin 3 binini gece 00.00’dan sonra sipariş ediyor. En kahvaltıcı Yıldız Teknikliler ise, sabahları mercimek çorbası bile içiyor. Sabaha karşı saatlerde en çok siparişi veren Yeditepeliler, üniversite aleminin gece kuşları unvanını kazanıyor. Tercihler değişse de kampüslerde Pazar günü keyif yapma geleneği değişmiyor; en fazla sipariş o gün geliyor. Bu yılın trend yemeklerinde ördek ve krep başı çekiyor. Boğaziçililer, hem ördek hem de ev yemekleri siparişlerinin zirvesinde yer alıyor. En çok suşiyi Koç, en çok tatlıyı Bilgi Üniversitesi yiyor. Anadolu Üniversitesi gerçek aşkı tavuk tantunide buluyor, Hacettepe ise Brezilya lezzetlerine takılıyor. Üniversiteliler Yemeksepeti’ni sadece yüzbinlerce çeşide ulaşabildikleri ve hızlı olduğu için tercih etmiyor; rakamlar Kampüs indirimleri sayesinde bugüne dek öğrencilerin toplam 1 milyon TL’den fazla tasarruf ettiğini ortaya koyuyor.

Üniversitelilerin final sınavlarına odaklandıkları bu günlerde Yemeksepeti farklı bir kampüs rehberi hazırladı. Her üniversite yedikleri ile kendi tarzını ortaya koyuyor, bu rehber kampüslerin kültürünü yansıtıyor. Türkiye’de en çok yemek siparişi veren üniversiteler sırayla Bilkent, İTÜ, Koç, ODTÜ ve Boğaziçi. Yemeğe en düşkün ilk 20 üniversitenin 9’u İstanbul, 2’si Ankara, 3’ü İzmir’de bulunuyor. Olağan şüphelileri sırasıyla Denizli, Konya ve Mersin takip ediyor.

 

Öğrencilerin Favorisi Lahmacun

Üniversitelilerin en çok tercih ettiği yemek tüm siparişlerin yüzde 18’ini oluşturan lahmacun. Onu çiğ köfte ve mercimek çorbası takip ediyor. En çok lahmacun ve çiğ köfte siparişi İstanbul Teknik Üniversitesi’nden geliyor. İTÜ, 3 bini gece saat 00.00’dan sonra olmak üzere, günde 5 bin çiğ köfte söylüyor. Mercimek çorbası ise, en kahvaltıcı üniversiteliler olan Yıldız Tekniklilerin sabah menüsünde bile yer alıyor.

 

Yıldız Teknik Kahvaltıcı, Yeditepeliler Gece Kuşu

YTÜ verdiği her 5 siparişten 1’inde kahvaltı söylüyor. Sabaha karşı saatlerde en çok sipariş veren ise Yeditepeliler oluyor. Geçe kuşları tüm siparişlerinin yüzde 18’ini saat 00.00-06.00 arasında veriyor ve tercihini ıslak hamburger ile Ayvalık tostundan yana kullanıyor.

 

Pazar Günü Siparişin Zirve Yaptığı Gün

Gün bazında bakıldığında ise, kampüslere en çok pazar günü sipariş gittiği görülüyor. Hafta sonu kütüphane ve atölyede çalışanlar ile yurtta kalanlar, Pazar günü kantin alternatiflerinin dışına çıkıyor; Pazar günü güzel yemekler ile keyif yapma geleneğine sıkı sıkı sarılıyor.

 

Tercihler de Okullar da Farklı: “Suşi, Tatlı, Tantuni”

Farklı tatlara açık olanlardan biri de, en çok suşi yiyen Koç Üniversiteliler. İstanbul Bilgi Üniversitesi tatlıya düşkünlüğü ile dikkat çekiyor. Bilkent ve Hacettepe civarında ise Latin rüzgarları esiyor. Brezilya tarifi soslu tavuk, iki üniversiteden günde 15 bine yakın sipariş alıyor. Gerçek aşkı tavukta bulan bir diğeri ise gece gündüz demeden tavuk tantuni sipariş eden Anadolu Üniversitesi.

 

Yemeksepeti Öğrencilere 1 Milyon TL Tasarruf Sağladı

Ortalama paket tutarı en düşük olan üniversite Pamukkale, en yüksek olan ise Yıldız Teknik. Paket tutarları şehirler arasındaki fiyat farklarına ya da toplu sipariş verme alışkanlığının olup olmamasına göre değişse de, değişmeyen tek şey üniversitelilerin Yemeksepeti indirimleri konusunda uzmanlaşmış oluşu. Örneğin, bugüne dek Kampüs indirimi sayesinde toplam 1 Milyon TL’den fazla üniversitelilerin cebinde kaldı. Ayrıca Yemeksepeti’nde kampüslere özel indirim yapan 1980 restoran bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.