Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Ziraat Katılım’dan 2017 İkinci Çeyreğine İlişkin Açıklama

2017 yılı ikinci çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir: "Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüyen Türkiye Ekonomisi, Nisan 2017’de gerçekleştirilen referandum sonuçlarından itibaren daha da olumlu sürece dönüşen finansal göstergelerle birlikte 2023 hedeflerine daha sağlam bir şekilde ilerleyecektir” dedi.

 
2017 yılı ikinci çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir: “Küresel ekonomide sektörel ve jeopolitik risklerin etkisiyle yaşanan gelişmelerle birlikte 2017 yılının ilk yarışında piyasalar açısından olumlu bir tablonun geliştiğini,  Türkiye’de güven ortamının arttığını, yerli ve yabancı yatırımcının reel sektör yatırımlarına ve sermaye piyasalarına olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekteyiz.Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüyen Türkiye Ekonomisi, Nisan 2017’de gerçekleştirilen referandum sonuçlarından itibaren daha da olumlu sürece dönüşen finansal göstergelerle birlikte 2023 hedeflerine daha sağlam bir şekilde ilerleyecektir” şeklinde konuştu.
 
“Ziraat Katılım Hız Kesmeden Büyümeye Devam Ediyor”
 
Metin Özdemir, Ziraat Katılım’ın 2017 ikinci çeyreğinde nakdi finansmanda 7.9 milyar TL, gayri nakdi finansmanda ise 4.8 milyar TL’ye ulaşarak, toplam fon kullandırım büyüklüğünü 2016 yıl sonuna göre yüzde 40 artışla 12.7 milyar TL’ye yükselttiğini belirterek “Ziraat Katilim yılın ilk yarışına göre toplanan fonlarını yüzde 31 oranında arttırarak 7.3 milyar TL toplam fon büyüklüğüne ulaştı. Bankamız bilanço büyüklüğünü de 2016 yıl sonuna kıyasla yüzde 37 oranında artırarak 10.9 milyar TL’ye yükseltirken öncü katilim bankası olma vizyonu ile büyümesini hız kesmeden sürdürdü. 2016 yıl sonunda 30.6 milyon TL net kâr elde eden Ziraat Katilim, 2017 ilk yarışında 53.6 milyon TL kar seviyesine ulaştı. 2017 ikinci çeyreğinde sermaye artırımında kullanılmak üzere T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından sağlanan 500 milyon TL’lik katkı sermaye, bilanço kalemlerimizdeki hızlı büyümenin destekçisi oldu” ifadesinde bulundu.
 
Kattılım Bankacılığı Pazar Payını Artırmak İçin Yeni Ürünler Geliştiriyoruz
Ziraat Katılım’ın kuruluş amacına uygun olarak, sadece rakamsal büyümeye değil katilim bankacılığının gelişimine ve daha geniş kitlelere ulaşmasına da odaklandığını ifade eden Özdemir “Ziraat Katılım, ‘Paylaştıkça Daha Fazlası’ ilkesi gereği paylaşmayı esas alan ve katilim bankacılığı prensiplerine uygun olarak, müşterilerine alternatif çözümler sunmak için sürekli araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürmektedir. Ürün yelpazesini çeşitlendirerek katılım bankacılığının sektördeki payını daha yukarılara taşımayı amaçlamaktayız. Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurucusu olduğu Ziraat Portföy Kısa Vadeli Kira Sertifikası Katilim Fonu ile tasarruflarını faizsiz enstrümanlarda değerlendirmek isteyen ancak vade kısıtından ötürü sisteme aktarılmayan fonlara, yeni geliştirilen ürünler ile alternatif tasarruf yapma imkânı sunuldu. Yeni ürün ilk etapta Ziraat Katilim şubelerimizden işlem görmeye başladı.
 
Başta KOBI’lere yönelik olmak üzere Ticari ve Bireysel ürün çeşitliliğimizi de artırarak müşterilerimizin memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda birikimlerin altın olarak ekonomik sisteme dâhil edilmesi ve yeni kaynak temini amacıyla haziran ayı itibarıyla Ziraat Katilim Altın Toplama Günü uygulamasına başladık. Kurum tahsilatlarına odaklanılarak yeni protokol çalışmalarına hız verildi” dedi.
 
“KOBI’lerimize Desteğimizi Devam Ettireceğiz”
Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en önemli rolün KOBI’lere düştüğünü ifade eden Özdemir:
“2017 yılının ilk yarısında, KGF desteği önemli bir dönüm noktası oldu. KOBİ’lerin düşük maliyetli finansmana erişimini kolaylaştırmak üzere çalışmalar yaptık. Özkaynak ve Hazine destekli kullandırımlara ilave olarak Portföy Garanti Sistemiyle kullandırımlara devam ettik.
 
Türkiye İhracat Kredileri Bankası A.S. kaynaklı krediler kapsamında 2016 yılında Sevk Öncesi İhracat Kredileri (SÖIK) çerçevesince USD para cinsinden kullandırırlar yaptık. 2017 yılında Sevk Öncesi İhracat Kredileri USD para birimi yanında EUR ve TL para birimlerinde de kullandırıldı.
 
Ziraat Katilim önümüzdeki dönemde de katilim bankacılığı prensiplerine uygun, etik ve ahlaki değerlere sahip, her aşamada paylaştıkça daha fazlasını müşterilerine öneren katilim bankası olarak ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya  devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.