Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Kuvayi Milliye Derneği

14 Yaşındaki Şampiyona Ülkenin Dört Bir Yanından Hediye Yağıyor

Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan 14 yaşındaki Çinli dalgıç, ülkesinde fenomen haline geldi. 14 yaşındaki Quan Hongchan’ın ailesi, aniden kendilerini ülkenin dört bir yanından gelen hediyeleri ve nakit parayı reddederken buldu. Halk gencin mutevazi geçmişini öğrendikten sonra aileye yardım göndermeye başladı. Quan, Çin adına Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın en dikkat çeken yıldızlarından biri oldu. Çin'in Tokyo kafilesinin en genç üyesi 466,20 puanlık çarpıcı bir toplam puan topladı.



Vatandaşlar köye akın ediyor

Vatandaşlar onun özgeçmişini öğrendiğinde, hediyeler gönderdi, kimisi cömert teklifler sundu ve sporcunun köyü turistik bir yere dönüştü. Quan’in annesi 2017'de geçirdiği ciddi bir trafik kazasından dolayı hasta ve aile portakal yetiştiren babanın yetersiz maaşıyla geçiniyor. Quan, “Annem hasta. Hastalığın adını bilmiyorum çünkü o karakterleri nasıl telaffuz edeceğimi bilmiyorum. Sadece tedavisi için para kazanmak istiyorum. Onun tedavisi için çok para kazanmam gerekiyor” demişti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Quan’ın Guangdong eyaletindeki memleketi Maihe köyü, geçen hafta Tokyo’da 10 metrelik platform dalışı finalindeki çarpıcı performansından sonra sosyal medyanın ilgi odağı haline geldi.

Vlogger'lar ve hayranlar bu az bilinen köye akın etti. Yol boyunca Quan'ın ailesi ve komşular kalabalığı şaşkınlıkla izledi. Baba Quan Wenmao pazar günü kendisine bir daire, ticari bir mülk ve 200 bin yuan (30 bin dolar) teklif edildiğini söyledi. Southern Metropolis Daily'nin haberine göre aile tüm teklifleri reddetti.

Quan Wenmao, "Geldikleri için onlara teşekkür ediyorum. Bir kuruş dahi almadık, almayacağız” dedi. Geçen haftanın sonundan bu yana, Quan'ın evi, Quan'ın favori yemeğim dediği “latiao” adlı bir atıştırmalık dahil olmak üzere hayranlarından gönderilen hediyelerle dolup taştı. Hediyelerin tamamı köy komitesi tarafından muhafaza edildi ve bazı atıştırmalıklar köydeki çocuklara dağıtıldı.

Quan'ın babası, kızının geçen perşembe altın madalyayı kazanmasının ardından her zamanki gibi portakal çiftliğinde çalışmaya gittiğini söyledi. Çiftlik, ailenin birincil gelir kaynağı. Genç sporcu geçen hafta basın toplantısında medyaya verdiği demeçte, hasta annesine yardımcı olabilmek umuduyla dalışa merak duymaya başladığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.