Anadolu Efes Avrupa’nın En Büyüğü

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague Final Four final maçında İspanya’nın FC Barcelona takımını 86-81 mağlup ederek Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük kupanın sahibi oldu.


İlk periyodu rakibi Barcelona karsında 22-15 geride tamamlayan Anadolu Efes ikinci periyotta rakibine üstünlük sağlayarak ilk devreyi 39-36 önde tamamladı. Üçüncü periyotta da farkı bir ara 11 sayıya çıkaran Anadolu Efes son periyota 65-58 önde girdi. 
Son periyota iyi başlayamayan Anadolu Efes rakibine 4 sayı verdi ve fark 3 sayıya indi. Son periyotta da akıllıca mücadele eden ve Micic'in kritik sayılarıyla farkı korumayı sağlayan Anadolu Efes rakibini 86-81 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü oldu. 

Shane D. Larkin karşılaşmayı 21 sayı ile, Vasilije Micić ise 25 sayı ile tamamlayarak Anadolu Efes'in en skorer isimleri oldular. Barcelona'da ise Higgins, Cory karşılaşmayı 23 sayı ile tamamladı. 

Turkish Airlines Euroleague'deki ilk şampiyonluğunu kazanan Anadolu Efes, 2000, 2001 ve 2019 yıllarında da Final Four'a yükselmişti. Temsilcimiz, 2019 yılında Vitoria-Gasteiz'de düzenlenen organizasyonun finalinde CSKA Moskova'ya 91-83 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı. Lacivert-beyazlılar 2000 ve 2001 yıllarında ise üçüncü olmuştu. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.