Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Basketbol Derbisinde Gülen Taraf Galatasaray

Basketbol Süper Ligi sekizinci haftasında oynanan derbi mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'u 74-72 mağlup etti. 


Galatasaray karşılaşmadaki ilk sayılarını Nigel Hayes’in iki sayılık basketiyle buldu. Çeyreğin ilerleyen dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken Beşiktaş Sompo Japan faul çizgisinden bulduğu sayılarla çeyreğin bitmesine 04:02 kala farkı 5’e çıkararak skoru 13-8’e getirdi. İlk çeyreğin sonları karşılıklı basketler ile geçildi ve Beşiktaş Sompo Japan ilk çeyreği 23-18 önde tamamladı. 

İkinci çeyrek iki takımın bulduğu karşılıklı basketleriyle başladı. Beşiktaş Sompo Japan 4-0 seri yakalayarak farkı 8 sayıya (28-20) çıkardı. Fark 8 sayıya çıkınca Galatasaray'da Ertuğrul Erdoğan maçtaki ilk molasını aldı. Moladan sonra Galatasaray 5-0’lık bir seri yakalasa da Beşiktaş faul çizgisinden ve üç sayı çizgisinin arkasından bulduğu isabetlerle farkın kapanmasına izin vermedi. Galatasaray ilk yarının bitmesine 4 saniye kala Nigel Hayes’in bulduğu üç sayılık isabetle skoru 37-32’ye getirdi ve ilk devre bu sonuçla tamamlandı. 

İkinci yarının başlarında Galatasaray rakibi Beşiktaş Sompo Japan'ın sayı bulmasını engelleyerek Erol Can Çinko’nun bulduğu 3 sayılık isabetle 39-41 ilk kez karşılaşmada öne geçti. Galatasaray çeyreğin bitmesine 03:44 kala skoruda  43-48’e getirerek farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Üçüncü çeyreğin sonlarında yeniden oyunun üstünlüğünü eline alan Siyah Beyazlılar final periyoduna 51-50 üstünlük ile girdi. 

Son çeyreğe etkili başlayın Galatasaray 0-9’luk bir seri yakalayarak maçın bitmesine 07:30 kala 54-59 öne geçti. Beşiktaş Sompo Japan'ın arka arkaya bulduğu sayılara Aaron Harrison’ın üçlüğüyle cevap veren Galatasaray karşılaşmanın son 5 dakikalık kısmına 59-62 önde girdi. Galatasaraykarşılaşmanın son dakikalarında Aaron Harrison ve Nigel Hayes’in bulduğu basketlerle skordaki üstünlüğünü koruyarak zor olan mücadeleden 72-74’lük galibiyetle ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.