Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi konser türk telekom çukurova belediyesi çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk azerbaycan

Basketbol Süper Ligi’nde Fikstür Belli Oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin (BSL) 2017-2018 sezonu fikstürünü belirleyen kura çekimi yapıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, “Çok güzel bir sezonu geride bıraktık ve yeni sezonun fikstür çekimi için buradayız. İnanıyorum ki çok güzel bir sezon geçireceğiz. Ligimize yeni katılan Eskişehir Basket ve Sakarya Büyükşehir Basketbol takımlarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah, 16 değerli takım kıyasıya mücadele edecekler. İsim sponsorluğunda güçlü bir aileyle birliktelik yaptık. Ligimizin değerini daha yukarıya çekeceklerdir. Tüm sezon boyunca; centilmence ve fair-play içince bir sezon geçmesini dilerim” dedi.

BSL Direktörü Samer Şenbayrak, ise yaptığı konuşmada, “Çok keyifli ve rekabet dolu bir ligimiz var. 16 takımımızın yer aldığı ligimizde 11 takımımız Avrupa’da mücadele edecek. Euroleague şampiyonu ve FIBA Şampiyonlar Ligi finalisti ligimizden çıktı. Bu çok önemli bir olgu. Yeni sezon için tüm takımlara başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

2017-2018 sezonu ile ilgili verilen bilgilerin ardından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ilk hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Tofaş – Darüşşafaka Basketbol
Yeşilgiresun Belediye – Uşak Sportif
Trabzonspor Basketbol – Beşiktaş Sompo Japan
Demir İnşaat Büyükçekmece – Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Eskişehir Basketbol – İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Fenerbahçe Doğuş – Banvit
Pınar Karşıyaka – Anadolu Efes
Galatasaray Odeabank – Gaziantep Basketbol

Kura çekimine  aynı zamanda TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Tahincioğlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akpınar, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yetkilileri ile kulüp temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Fikstür çekiminin ardından ilk hafta eşleşen takımların temsilcileri kısa konuşmalarla yeni sezon öncesi bütün takımlara şans diledi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.