Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari terör gündem özeti abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Hadise gündem başlıkları elazığ

Beşiktaş Penaltı Atışları Sonucu Avrupa'ya Veda Etti

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş Fransız temsilcisi Lyon karşısında maçın normal süresini 2-1 önde tamamlayarak uzatmalara götürdüğü mücadelede, uzatma dakikalarında da gol olmayınca penaltı atışlarında rakibine 7-6 yenilerek  kupaya veda etti.
 
Avrupa kupalarında ülkemiz adına yoluna devam eden tek temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda şansız bir şekilde 2-1 yenilginin rövanşında Vodafone Arena’da ağırladığı Lyon karşısında maçın normal süresini 2-1 önde tamamlayarak yarı final şansını uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarında da sonuç değişmeyince penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında rakibine  7-6 yenilerek kupaya veda etti.

Beşiktaş, maçın başlarında istediği futbolu oynamakta zorlansa da istediği golü 27. dakikada buldu. Bu dakikada Sağ kanattan yerden kullanılan köşe vuruşunda ceza alanında topla buluşan Talisca dönerek sağ ayağıyla yaptığı vuruşta topu köşeden ağlarla buluşturdu. 1.0

34. dakikada Lyon eşitliği sağladı. Gonalons'nun savunmanın arkasına kaldırdığı topla buluşan Lacazette, öne çıkan Fabricio'nun üzerinden aşırtma bir vuruşla maçta dengeyi sağladı. 1-1

İlk 45 dakika 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda Beşiktaş gol için Lyon kalesini yoklamaya başladı. Temsilcimizin tur atlaması için bu dakikadan sonra gol yemeden iki gol atması gerekiyor. Beşiktaş’ın maça uzatmaya götürmesi veya tura ortak olması için 1 gol bulması gerekiyor.
58. dakikada Beşiktaş öne geçti. Adriano'nun sol kanattan yaptığı ortada Talisca kafayı müthiş vurdu ve kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak takımını öne geçirdi. 2-1

Bu dakikadan sonra Lyon yüklenmeye başladı. 88. Dakikada Beşiktaş kalesinde yaşanan büyük tehlikeyi kaleci Fabricio önledi. Sağ kanattan Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında yaşanan karambol de Fabricio tehlikeyi uzaklaştırarak önemli bir pozisyonu önledi.
90. dakika bizim için şanslı bir dakikaydı. Hızlı gelişen Lyon atağında savunmanın arkasına sarkan Lacazette karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruş üst direkten  auta gitti.
Maçın normal süresi Beşiktaş’ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı ve uzatmaya gidildi.

112. dakikada Kaleci Fabricio müthiş bir kurtaşış daha yaparak Lyon’a gol izni vermedi. Morel'in soldan sıfıra inerek içeriği çevirdiği topta altıpastan yapılan vuruşta Fabrici nefis bir kurtarış yaparak gol izni vermedi.

Kaleci Fabricio ilk maçta yaptığı hatayı bu maçta müthiş kurtarışlara imza atarak telafi etti. Uzatma dakikalarında da başka gol olmayınca turun sahibini seri penaltı atışları belirleyecek.

Penaltı atışlarında Beşiktaş’tan Babel, Cenk Tosun, Atiba, Tolgay, Talisca gole çevirdi.  Lyon’da Nabil Fekir, Corentin Tolisso, Rachid Ghezzal, Maciej Rybus, Valbuena gole çevirince ilk 5 penaltı atışlarında da tur belli olmadı. 6. Penaltı atışını Beşiktaş’ta Necip gole çevirdi. Lyon’da Mouctar Diakhaby gole cevirdi eşitlik bozulmadı. 7. penaltı atışlarında Beşiktaş'tan Tošić'in penaltısını kaleci Lopez kurtardı. Lyon'da topun başına geçen Christophe Jallet topu dışarı atınca eşitlik değişmedi. 8. penaltı atışında temsilcimiz adına penaltı vuruşunda Mitrovic'in vuruşunu kaleci kurtardı. Lyon adına topun başına geçen Maxime Gonalons topu filelere gönderince Lyon seri penaltı atışları sonucu yarı finale yükseldi.   
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.