Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Beşiktaş'ın Liderlik Hedefi

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Trabzonspor-Beşiktaş maçı yarın oynanacak.


Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 24 Ocak'ta oynanması planlanan ancak olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından ertelenen müsabaka, yarın aynı statta saat 19.30'da başlayacak.

Süper Lig'de 57 puanla ikinci sırada bulunan Beşiktaş, Trabzonspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak 59 puanla zirvede bulunan Fenerbahçe'den liderlik koltuğunu almanın peşinde.




Delgado, Marcelo ve kaleci Boyko sahada yer alamayacak


Beşiktaş'ın ara transfer döneminin son günlerinde renklerine kattığı futbolcular, karşılaşmada forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlıların savunma oyuncuları Alexis Delgado ve Marcelo Guedes ile Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko, maçın ertelendiği tarihte transferleri gerçekleşmediği için yarın sahada yer alamayacak.



 Stoper mevkisinde eksik var



Beşiktaş, Trabzonspor ile oynayacağı maça stoper bölgesinde görev alan oyuncularından yoksun çıkacak.

Karşılaşmanın ertelendiği tarihte siyah-beyazlı takımda ilk 11'in değişmez isimlerinden olan Brezilyalı stoper Luiz Rhodolfo daha sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapatmıştı. O dönemde kadroda bulunan Ersan Adem Gülüm de daha sonra Çin'e transfer olmuştu. 

Teknik direktör Şenol Güneş'in bu bölgede Necip Uysal ile Dusko Tosic'e görev vermesi bekleniyor.



Oğuzhan ve Gökhan Töre de yok



Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre de Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

Ligde Çaykur Rizespor ile oynanan maçta geçirdiği sakatlık sonucunda sol kasığında yırtık oluşan Oğuzhan ile sağ ayak bileğinde sakatlığı bulunan Gökhan, bordo-mavili ekiple oynanacak müsabakada görev yapamayacak.

Sakatlığı geçmesine rağmen Çaykur Rizespor maçında riske edilmeyen Ricardo Quaresma ise Trabzonspor karşısında sahadaki yerini alabilecek.






Beşiktaş'ın, Trabzonspor maçında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle:

Tolga Zengin, Beck, Necip Uysal, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

 


5 futbolcu sınırda



Beşiktaş'ta, Trabzonspor maçı öncesi 5 futbolcu kart cezası sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı oyuncular Mario Gomez, Andreas Beck, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan ve Ricardo Quaresma, bordo-mavili ekip ile oynanacak maçta sarı kart görmeleri durumunda 26. haftadaki Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.



Gomez'in gözü rekorda



Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Trabzonspor maçında gol atması durumunda siyah-beyazlıların tarihine geçecek.

Süper Lig'de bu sezon kaydettiği 18 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan ve siyah-beyazlı takımın bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba'nın rekorunu egale eden Gomez, Karadeniz ekibiyle yapılacak müsabakada bir gol atması durumunda rekorun sahibi olacak.



Kara kartal Deplasmanda 7 puan bıraktı



Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon deplasmanda sadece bir maç kaybetti.

Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'de dış sahada oynadığı 11 maçtan 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılarak 26 puan topladı.

Beşiktaş, deplasmandaki tek yenilgiyi 23. haftada Fenerbahçe (2-0) karşısında almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.