Öne Çıkanlar galatasaray basketbol transfer ithalat delgado süper lig sercan yıldırım bıst 100 endeksi Mart 2024 kurulan şirket sayısı enerji dış ticaret açığı mhp

Bordo Mavili Fırtına Yeni Yuvasında

Beklenen gün geldi. Trabzonsporun yeni stadı bugün açılıyor. Kayseri’deki terör eylemi sebebiyle özel etkinlik olmayacak. Şenol Güneş Stadı’nın kurdelesini ise son dakika gelişmesi olmazsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kesecek.

Dolgu işlemlerine 2011, inşaatına ise 2013 yılında başlanan Trabzonspor’un yeni stadı Akyazı’nın resmi açılışı, bugün yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Trabzonspor camiasının yaklaşık 3 yıldır tamamlanmasını beklediği yeni stadı bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, siyasiler, Trabzonspor’a emek vermiş eski başkanlar, yöneticiler, futbolcular, teknik direktörler, birçok konuk ve davetlinin yanı sıra taraftarların da yer alacağı açılış etkinliği 18.30’dan itibaren gerçekleştirilecek.

Açıklanan etkinlik çizelgesine göre saat 17.30’da Avni Aker Stadı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayacak açılış programı, kortejin Akyaz’ya girişi ile devam edecek. Stadyumdaki programda 3D animasyon gösterileri, koreografiler, protokol konuşmaları ve kulübün 50 yıllık tarihinden daha önce yayınlanmamış özel görüntülerini içeren bir video gösterisi yapılacak. Diğer eğlence içerikli etkinlikler ise Kayseri’de yaşanan terör saldırısı sebebiyle iptal edildi. Açılış tüm taraftarlara ücretsiz olacak, stada ulaşımın sağlanması için de birçok noktadan otobüsler kaldırılacak.

Açılışta stadın ismi de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Bu anlarda Şenol Güneş kürsüye gelecek ve stada adının verilmesiyle ilgili bir konuşma yapacak. Ayrıca yine Erdoğan’ın stadın sponsorunu da kamuoyuna duyurması beklentiler arasında.

Özellikli Stat

Denizin üzerine dolgu yapılarak inşa edilmesi nedeniyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği kazanan Akyazı Stadı'nı çevreleyen membranlar kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Aynı zamanda akıllı çatı olarak bilinen ‘Smart Roof’ sistemi de Türkiye’de sadece Trabzonspor’un yeni mabedinde var. Ayrıca yeni stat , 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleyecek filtreleme sistemine sahip. Statta bulunan 2 adet 80 metrekarelik skorboardlar Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Akyazı Stadı'nın yapımında toplam uzunluğu 125 kilometreyi bulan 3700 adet fore kazık ve 6 bin ton çelik kullanıldı. Akyazı Stadı’nda zemin ısıtma ve soğutma sistemlerinin yanı sıra havalandırma sistemi de bulunuyor. Stat zeminin çimleri İtalya’dan özel olarak getirildi. Zeminde hem normal hem de hibrit çim kullanıldı.

Akyazı Stadı'nın Adı Resmen: Şenol Güneş

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Akyazı Arena'nın isminin Şenol Güneş Stadı olacağını açıkladı.

Konuyla ilgili Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu tartışmalara son noktayı koydu. Radyospor'a konuşan Bülbüloğlu, "Stadyumumuzun ismi Şenol Güneş Stadı olacak" dedi.

Önde Bülbüloğlu'nun açıklamaları şöyle;
 
"Akyazı Arena çok güzel bir stadyum oldu. Etrafındaki alanları geliştireceğiz ve çeşitli projelerle sunacağız. İkinci devreden itibaren iç saha maçlarımızı Akyazı'da oynayacağız. Stadyumumuzun ismi Şenol Güneş Stadı olacak. Anlaşacağımız sponsor firmanın ismi de olacak ama Şenol Güneş ismi mutlaka olacak. Bu kararı aldık"

96 ve 80 Dönemindeki Futbolculardan Dostluk Maçı

Daha önce tanıtımı yapılmamasına rağmen Trabzonsporlu futbolcular takım elbiseleriyle Akyazı Stadı'na çıkarak taraftarları alkışlayacak, ardından ise 80 dönemi Trabzonspor'da forma giymiş oyuncular ile 96 döneminde Trabzonspor'da forma giymiş oyuncular bir dostluk maçı yapacak.
İçerisinde Akyazı Stadı'nı barındıran komplekse ismi verilen ve Trabzonspor'un efsane futbolcuları arasında yer alan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de açılışa katılacak. Şenol Güneş ayrıca kendisinin içerisinde yer aldığı 80'ler karmasının kalesini koruyacak ve Akyazı'da maç oynayan ilk isimler arasında tarihe geçecek.

Şenol Güneş'in kalesini koruyacağı takımda Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu'nun yanı sıra birçok efsane isim yer alacak.

20 Bin Kombine Satıldı

Akyazı’da şu ana kadar yaklaşık 20 bin kombinenin satıldığı öğrenildi. Başkan Muharrem Usta ve kurmaylarının hedefi, ikinci devre başlayana kadar bu rakamı 30 bin seviyesine çekmek. Akyazı Stadı’nda bambaşka bir atmosfer oluşturmak isteyen Bordo-Mavililer, maçlarını dolu tribünler önünde oynamak amacında. Galatasaray ve Beşiktaş’ın yeni statlarına kavuştuktan sonra iç sahada bariz üstün bir futbol oynadığını göz önünde bulunduran yönetim, aynısını Akyazı’da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, “Yeni stadımızla, kompleksimizle hep birlikte Trabzonspor’un iyi bir yolculuk yapacağına kesinlikle inanıyorum. Bu heyecanı yaşıyoruz. Akyazı, Trabzonspor’un nice zaferlerine ev sahipliği yapacak” açıklamasını yaptı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.