Çin Bayan Voleybol Takımı Olimpiyat Şampiyonu Oldu

Çin bayan voleybol takımı dün Rio Olimpiyat Oyunları finalinde Sırbistan'ı 3-1 yenerek 12 yıl aradan sonra yeniden Olimpiyat şampiyonu oldu.

Çinli bayan voleybolcu Zhu Ting ise Rio Olimpiyat Oyunları'nın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.



Tek Maçta Alınan En Yüksek Sayıya İmza Attı


Zhu Ting, Rio'da 8 maçta 179 sayıya ulaşarak ilk sırada yer aldı. Hollanda'yla oynanan yarı finalde 33 sayıya ulaşan sporcu, tek maçta alınan en yüksek sayıya imza attı. Henüz 21 yaşında olan Zhu Ting, 2015-2016 sezonunda Türkiye Ligi'ni şampiyonlukla kapatan VakıfBank'ın sarı siyahlı formasını giyecek.
 
Hem Oyuncu Hem Antrenör Olarak Altın Madalyaya Uzandı
 
Öte yandan Çin bayan voleybol takımı antrenörü Lang Ping hem oyuncu hem antrenör olarak altın madalyaya uzanan ilk bayan sporcu oldu. Lang Ping 1984 yılında Çin kadın voleybol takımının önemli bir oyuncusu olarak Los Angles'ta yapılan Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşlarıyla şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Lang Ping bu kez Çin milli takımının antrenörü unvanıyla Rio'da aynı başarıya imza attı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.