Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

F1: Lewis Hamilton Silver Arrows İle 44. Galibiyetini Aldı

Lewis Hamilton, 2018 Fransa Grand Prix'sini kazanarak Formula 1 tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. İlk defa bir yarışçı art arda üç yarış kazandı. Bu yarış 10 yıl aradan sonra tekrar Formula 1 takviminde yerini aldı ve Lewis, 44 no'lu aracıyla, ilk turu oldukça heyecanlı geçen yarışı kazanarak Formula 1 tarihindeki 65. galibiyetini, Mercedes-AMG Petronas Motorsport ekibiyle 44. galibiyetini elde etti.

Fransa'nın Güney'inde yapılan bu yarışı kazanan Lewis Hamilton, yalnızca podyumun en üst basamağına çıkmakla kalmadı, aynı zamanda sürücüler sıralamasının zirvesindeki yerini geri kazandı. Hamilton, bu galibiyet sonrasında hedefini vakit kaybetmeden gelecek hafta sonu yapılacak olan Avusturya Grand Prix'sine çevirdi. Spielberg'deki pistin Silver Arrows için başarılarla dolu olduğunu söyleyebiliriz. Lewis de bu pistte başarılı olmayı umuyor.

Monster Energy pilotu Lewis Hamilton, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Avusturya, oldukça iyi bir piste sahip. Geçmişte bu pistte elde ettiğimiz başarıları şimdi elde etmememiz için bir sebep göremiyorum. Aracımızın iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Elemelere yaklaşmış olmak harika bir duygu. Eleme aşamasındaki en önemli unsur pozisyon alabilmek. Pistte uzun düzlükler olsa da rakibinizin önüne geçmek oldukça zor. Dolayısıyla kimin bir üst tura geçeceği bu pistte belli olacak."

Bu, Lewis'in İspanya Grand Prix'sinden ve Monaco ve Montreal gibi zorlu yarışlardan sonra aldığı ilk galibiyet oldu. Yeni Mercedes motorunun gücü, Lewis'in performansını yükselten unsurlardan biri oldu. Lewis, çabalarından ötürü ekibini tebrik etmeyi de unutmadı.

Lewis: "Yapıcı bir karakteriniz varsa ve öz eleştiri yapabiliyorsanız önünüzdeki engele yeni yöntemler ve yeni kararlarla yaklaştığınızda ulaştığınız sonuçlar harika hissetmenizi sağlar. Yeni motor, Kanada'da yeni motor kullanan kişileri yakalamamızı sağladı ve eminim ki ekipteki herkes, çıkarmış oldukları işten oldukça mutludur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lewis'in Silver Arrows’daki takım arkadaşı Valtteri Bottas, ilk turun ilk virajında Sebastian Vettel'le çarpışması sonucunda podyuma çıkma şansını kaybetti. Valtteri, patlak lastik nedeniyle durmak zorunda kalsa da mücadelesini sürdürerek yarışı yedinci sırada tamamlamayı başardı.

-"Benim İçin Utandırıcı Bir Yarış Oldu”-

Valtteri konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Benim için utandırıcı bir yarış oldu. Lewis'in galibiyeti, araçlarımızın gücünü açıkça gösterdi. Ancak benim için yarış ilk turda bitti. Dıştan içe doğru giriyordum ve bu hizayı korumanın ikinci turda bana avantaj sağlayacağını biliyordum. Ancak arkadan aldığım beklenmedik darbe, lastiğimin patlamasına ve aracımın tabanının hasar görmesine sebep oldu. Aracımın aldığı büyük hasar, yarışı benim için oldukça zor bir hale getirdi. Aracım kaydığı için piste ikinci kere girmem gerekti. Bu da beni oldukça yavaşlattı ve zaman kaybetmeme sebep oldu. Sanırım bugün benim günüm değildi. Aslında bu yarışın, şu ana kadar geçirdiğim sezonu özetlediğini söyleyebilirim."

Bir sonraki yarış, 1 Temmuz'da Avusturya'da.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.