Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu

Fenerbahçe Erklek Basketbol Takımı Olimpiakos'u 80-64 yenerek Euroleague Şampiyonu oldu.

Fenerbahçe Erklek Basketbol Takımı tarih yazmaya devam ediyor. Üst üste üçüncü kez katıldığı Final Four'da ikinci kez final oynayan ve Olimpiakos'u 80-64 yenerek Euroleague Şampiyonu olan Fenerbahçe, Türk basketbol tarihinde Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanan ilk takım oldu.  



Mücadelenin ilk çeyreğini Fenerbahçe 26-18 üstünlükle tamamladı. Devre arasınıda 39-34 önde tamamlayan ekibimiz üçüncü çeyreği 60-48 önde tamamladı.

Son çeyreğe Datome, Udoh ve Antic'in basketleriyle başlayan sarı-lacivertli ekip, 33. dakikanın başında farkı 18 sayıya çıkardı: 68-50. Taraftarının desteğini arkasına alarak etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, Bogdanovic, Kalinic ikilisinin attığı basketlerle 39. dakikada farkı 19 sayıya (80-61) çıkardı. Mücadelenin kalan bölümünü rahat geçiren sarı-lacivertliler, müsabakadan 80-64 galip ayrıldı ve THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu şampiyonu oldu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.