Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE spk terörist cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı İsrail

Fenerbahçe, Monaco Karşısında İstediğini Alamadı

Fenerbahçe , Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda evinde Fransa temsilcisi Monaco'yu konuk etti. Fenerbahçe Emenike'nin 39 ve 61. dakikalarda attığı gollerle rakibi Monaco'yu 2-1 yendi. 

Karşılaşmaya istekli ve hırslı başlayan Fenerbahçe, karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Salih Uçan'ın şutunda direğe takıldı. Savunma arkasına atılan paslar, duran toplar ve kanatlardan ortalarla etkili olmaya çalışan sarı-lacivertliler, Monaco kalesinde net fırsatlar yakaladı. Karşılaşmanın 39. dakikada Emenike'nin golüyle öne geçen sarı-lacivertli takım, savunmada yapılan hata sonucunda 42. dakikada Falcao'nun golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-1 berabere gitti. İkinci yarıdan Emenike'nin 61. dakikada attığı golle rekibi Monaco'yu 2-1 yendi.

Maçtan Dakikalar

1. dakikada Fenerbahçe, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanının önünde topla buluşan Salih'in attığı sert şutta , kaleci De Sanctis'i geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.

19. dakikada Emenike, net bir gol pozisyonunundan yararlanamadı. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, bekletmeden ortasını yaptı. Monaco savunması az adamla yakalanırken altıpas üzerinde uygun durumda yükselen Emenike etkisiz bir kafa vuruşu yapınca, sakatlanan De Sanctis'in yerine oyuna giren kaleci Badiashile topu kontrol etti.

39. dakikada Fenerbahçe'nin aradığı gol geldi. Van der Wiel'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, Jemerson'un büyük hatasından yararlanarak ceza alanı içinde topu kaparak kaleci Badiashile ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleciyi çalımlayan Nijeryalı golcü, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

42. dakikada Monaco hiç ummadık anda beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Falcao'dan önce müdahale etse de meşin yuvarlağı sektirdi. Fenerbahçeli Skrtel'den seken top altıpas önündeki Falcao'nun önünde kaldı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı.

61. dakikada Fenerbahçe, mücadelede bir kez daha öne geçti. Van der Wiel'in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emenike, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Badiashile'nin sağından filelere yollayarak, takımını üstün duruma getirdi. 2-1
İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca rakibi karşısında 2-1 üstün gelen Fenerbahçe 3 Ağustos'ta oynanacak rövanş için istediğini alamazsada avantaj sağladı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.