Öne Çıkanlar ırak pkk fetö terörist cumhurbaşkanı erdoğan Asena ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

Fenerbahçe Sezona Mağlubiyetle Başladı
Fenerbahçe, 2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun ilk haftasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi.    

Teknik Direktör Dirk Nicholaas Advocaat’in yönetiminde ilk lig maçına çıkan Fenerbahçe oyuna, 
Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Van der Wiel, Mehmet Topal, Ozan, Salih, Volkan Şen, Alper, Emenike  ilk 11 ile başladı. Rakip Medipol Başakşehir ise,  Volkan Babacan, Uğur, Yalçın, Epureanu, Eren, Mahmut, Emre, Mossoro, Cengiz, Visca, Cikalleshi ilk 11 ile başladı.

3.dakikada Başakşehir öne geçti. Visca'dan pası alan Mossoro, sol çaprazdan sert bir vuruş yaptı ve uzak kale direğinin dibinden topu filelere gönderdi. Medipol Başakşehir maçın başında 1-0 öne geçti. Bu gol Fenerbahçe'de şok! etkisi yarattı. Fenerbahçe ilk 10 dakika golün şokunu üzerinden atamadı.
15. dakikada Alper Potuk ceza sahası dışından sert bir şutla kaleyi yokladı ancak kaleci Volkan Babacan topu rahat kontrol etti.
19. dakikada Van der Wiel, sağ kanattan içeri kat edip sol ayağıyla şutunu çekti ancak Volkan Babacan bu topu da kontrol etmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe rakip kaleye iyice yerleşti.
32. dakikada, Emenike ile başlayan atakta Alper Potuk ceza sahası içinde topu filelere gönderdi ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Filelere giden gol geçerli sayılmadı.
ilk yarı Başakşehir'in 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarı

İkinci yarı Başakşehir oyunda dengeyi sağladı. 51. dakikada Emre'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan Demirel çıktı ve topu yumrukladı. Ardından Visca ile devam eden atak, Fenerbahçe savunmasına takıldı.
52. dakikada Başakşehir tehlikeli geldi. Sağ kanattan Cengiz'in sol kanada çevirdiği topta Visca, topu kontrol edip şutunu çekti ancak Volkan Demirel topu kucakladı.
54. dakikda Başakşehir 10 kişi kaldı. Oyunun temposunun düştüğü her şey Başakşehir'in istediği gibi gittiği dakikalarda, Emre Belözoğlu, orta alanda Emenike'ye kayarak sert bir müdahalede bulundu ve Emenike'nin kaval kemiğine yaptığı bu hamleyle oyundan atıldı. Emre'nin atılması Fenerbahçe'yi uyandırdı. Fenerbahçe bu dakikadan sonra ataklarını artırdı.
65. dakikada sol kanattan içeri yapılan ortada arka direkte kendini unutturan Alper kafayı vurdu ancak top yandan dışarı çıktı. 
67. dakikada fenerbahçe sağ kanattan Van der Wiel ile geldi. Hollandalı oyuncu sol ayağıyla ortayı kesti, uzak kale direğinin dibinde Salih vuruşunu yaptı ancak top dışarı çıktı.
72. dakikada Fenerbahçe oyunu çevirmek için 10 kişi kalan rakibi karşısında tüm kozlarını oynuyor. Emenike'nin yerine Fernandao, Volkan Şen'in yerine oyuna Stoch dahil etti.
77. dakikada Fenerbahçe adına net bir pozisyon kaçtı. Oyuna yeni giren Stoch, etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı. Sol çizgiden çıkarılan pasta gelişine sert bir şut çeken Stoch'un vuruşunda yerden giden top az farkla yandan auta çıktı.
Maçın 78. dakikasında Fenerbahçe'de sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada, Cengiz'in kaval kemiğine sert bir müdahalede bulunan Mehmet Topal, kırmızı kartla oyundan atıldı. ve takımın 10 kişi bıraktı.
87. dakikada Fenerbahçe atağında volkan babacan inanılmaz bir kurtarışla gol izni vermedi. Sol kanattan içeri yapılan ortaya Fernandao kafayı vurdu ancak top üst direkten geri geldi. Devam eden atakta Van Persie topu tamamladı ancak Volkan Babacan, nefis bir refleksle topu çıkardı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında 1-0 galip gelerek 3 puanın sahibi oldu. Fenerbahçe sezona mağlubiyetle başlamış oldu.


Fenerbahçe ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de bugün 17. kez karşı karşıya geldi. Oynanan 17 karşılaşmada Fenerbahçe 8, Başakşehir bugünle 7 galibiyet aldı.  2 karşılaşma berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin attığı 23 gole , Başakşehir 21 golle karşılık verdi.Geçen sene, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmış, ikinci yarıda Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki müsabakayı ise 2-1 kaybetmişti.







 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.