Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya deprem sgk diyarbakır bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan pakistan

Galatasaray Derbi'de Trabzonspor u 2-1 Yendi

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u sahasında 2-1 mağlup 

Maçın ilk dakikasından itibaren oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkan Galatasaray, Sabri Sarıoğlu ve Podolski ikilisiyle sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi. Alman golcünün çıkardığı şutta bir topu direkten dönen sarı-kırmızılı ekip, baskısına rağmen aradığı golü bulamadı. Konuk ekibin 25. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 geri düşen İstanbul temsilcisi, ilk yarının kalan bölümündeki baskısına rağmen gol bulamadı ve devre arasına 1-0 yenik girdi. 

Karşılaşmanın ilk bölümünde oyunu kendi yarı alanında kabul eden Trabzonspor, rakip kaleye gitmekte zorlandı. Savunmadan top çıkarmakta zorlanan ve ileri uçtaki oyuncularını meşin yuvarlakla buluşturamayan Karadeniz ekibi, kalesinde de zor anlar yaşadı. Trabzonspor, 25. dakikada Erkan Zengin'in penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıda kırmızı kartlar havada uçuştu. İkinci yarıda 4 kırmızı kart çıktı. 4 kırmızı kartın hepsi Trabzonspor'a gösterildi ve Trabzonspor karşılaşmayı 7 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Galatasaray İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi baskılı başladı. Aradığı golü bir türlü bulamayan Galatasaray oyuncu değişikliğine gitti. 58. dakikada 2 oyuncu birden değiştirdi. Olcan Adın'ın yerine Wesley Sneijder, Koray Kunter'in yerine Bilal Kısa oyuna dahil oldu. 

59. dakikada Trabzonspor'da  Özer Hurmacı Carole'ye yaptığı faal sonrası ikinci sarı karttan Kırmızı kart gördü ve takınmını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray Trabzonspor karşısındaki baskısını iyice artırdı. ve aradığı golü 63. dakikada buldu.

63. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışındaki sert şutunu Onur direk dibinden çeldi. Dönen topu Donk tamamladı Onur bu topuda çeldi, boşta kalan top Podolski'nin önünde kaldı.

Podolski boşta kalan topa çok sert vurdu ve beraberlik golünü attı. 

Galatasaray kazanmak için herşeyi yapıyordu. 69. dakikada ceza sahası içinde Podolski ile tartışan Aykut Demir'de ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Kırmızı kartlardan sonra oyunun şekli değişti tansiyon yükseldi. sertlikler başladı, sarı kartlar havada uçuşmaya başladı.

Galatasaray İstediği golü bir türlü bulamadı. 86. dakikada aradığı golü bulmak için penaltı kazandı. Penaltıya sebeb olan Luis Cavanda kırmızı kart gördü ve Trabzonspor 8 kişi kaldı.

Aynı dakika içinde Luis Cavanda'nın kırmızı kartına itiraz eden Salih Dursun, hakemin elinden kırmızı kartı alarak hakeme gösterdi. ve hakeme dışarıyı gösterdi. Bu nedenle Salih Dursun'da kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Kırmızı kartlardan sonra oyun kaldığı yerden devam etti.

89. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına Selçuk inan geldi, topu ağalara gönderdi. Galatasaray 2-1 öne geçti.  

Gergin geçen her dakikası heyecan içinde olan ve Trabzonspor'un 7 kişi tamamladığı mücadeleyi Galatasaray Podolski ve Selçuk İnan'ın golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.