Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Galatasaray Yine İlklerin Peşinde

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Eurocup Final serisi birinci maçında Strasbourg ile karşılaşacak.

 

ASLAN'IN FİNAL YOLU

ULEB Eurocup Yarı Final serisinde İspanyol temsilcisi Herbalife Gran Canaria’yı ilk maçta 89-75 mağlup eden Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, ikinci karşılaşmada uzatma devresi sonunda rakibine 94-81 mağlup olmasına karşın, ikili averaj farkıyla finale yükselen taraf olmuştu.

Koç Ataman’ın öğrencileri, Eurocup’ta çıktığı karşılaşmalarda birçok alandaki istatistikleriyle ön plana çıkıyor. Verimlilik puanı sıralamasında Eurocup’ın zirvesinde bulunan Sarı-Kırmızılılar, maç başına 84 sayı, 36.23 ribaund ve 17.68 asist ortalamalarıyla da ikinci sırada bulunuyor. Eurocup’ın en iyi iç saha performansını gösteren Galatasaray, bu sezon evinde oynadığı son dokuz karşılaşmadan galip ayrıldı. cimbom, iç sahada rakip potaya bıraktığı 88.5 sayı ortalamayla ‘Eurocup’ta evinde çok sayı atan takım’ konumunda bulunuyor.

 

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Errick McCollum, son olarak Herbalife Gran Canaria karşısında ürettiği 16 sayıyla birlikte Eurocup sayı liderliğinde birinci sıradaki yerini korudu. Amerikalı guard, çıktığı 18 karşılaşmada toplamda 337 sayı kaydederek maç başına 18.7 ortalamayla Takımımızın skor yükünü başlıca çeken oyuncular arasında bulunuyor.

Errick McCollum, Mart ayından bu yana çıktığı 12 karşılaşmada ise serbest atış çizgisinde 70 atıştan 59'un da isabet sağladı.

Vladimir Micov, son dokuz Eurocup mücadelesinde en az bir 3 sayılık basketle oynuyor.

Stephane Lasme, Eurocup’ta son yedi karşılaşmada en az bir blok yaptı.

 

 Galatasaray Odeabank Eurocup'ta Finale Çıkan İlk Türk Takımı olurken Ülkenin basketbol künyesinde daha önce, Aydın Örs’lü Efes Pilsen’in 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak Türk basketbol tarihine damgasını vuran başarıyı yakalamasının üzerinden 15 sene geçerken Baş Antrenörlüğünü Ergin Ataman’ın yaptığı Beşiktaş Milangaz ise 2011-12 yılında FIBA EuroChallenge şampiyonu olarak Türkiye’ye ikinci bir Avrupa Kupası başarısı göze çarpıyor.

Yine Ergin Ataman yönetiminde Galatasaray Odeabank, ULEB Eurocup’ta finale çıkarak Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olup, kupayı kazandığı takdirde Galatasaray Erkek Basketbol Takımının tarihinde ilk defa bir Avrupa Kupası’nı müzesine taşımış olacak.

 

 

Temsilcimizin, Strazburg ile 22 Nisan 2016, Cuma günü saat 22.00'de karşı karşıya geleceği. Fransa’da bulunan Rhenus Sport’taki maç NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

 

 

ERGİN ATAMAN NE DEDİ ?

Eurocup finaline çok güçlü takımları eleyerek geldiklerinin ve hak ettikleri bir yerde olduklarına vurgu yapan  Ergin Ataman "Gerçek final bu ama buraya gelinceye kadar bir sürü final oynadık. Rakibimiz de bizim gibi zorlu yollardan buraya geldi. İki takım da hak ederek finale yükseldi. Biz bu maça kendimizi hazırlıyoruz.

Lig ve Eurocup çok farklı. Şu anda taraftarlarımız ve sporseverler bizden bu kupayı kazanmamızı bekliyor. Biz bu kupayı bedefledik ve bu hedefimiz için sadece iki maç kaldı. Tüm konsantrasyonumuz öncelikle yarın akşam burada oynayacağımız ilk maç için. Rakibimiz zorlu maçları atlattı ama daha Abdi İpekçi'yi yaşamadı. Abdi İpekçi'yi yaşayacaklar" açıklamasını yaptı.

 

REAL MADRİD İDDİALARI

Koç Ataman hakkında yazılı ve görsel basında yer alan gitti, gidiyor, gidecek haberlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Final öncesi benimle ilgili medyada yayılan asılsız transfer haberlerine itibar etmeyin'' diyerek deyim yerindeyse taraftarın gönlüne su serpti. 

İşte Ergin Ataman'ın yaptığı açıklama:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.