Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan türk telekom

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Maçlardaki Şiddetin Önlenmesi İçin Tedbir Alınacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bugün 'sporda şiddetin önlenmesi' konusunda yapılan toplantıda “Türk sporunda şiddetin önlenmesi ile ilgili alınacak tedbirlerin ne şekilde olacağı hususunda geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ ın Başkanlığında, İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile beraber Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun katılımıyla ‘Sporda Şiddetin Önlenmesi’ konusunda bugün toplantı yapıldı. Yapılan toplantı sonrası bakanlar açıklama yaptı.

Bak: “Biz Gençlik Ve Spor Bakanlığı Olarak Türk Sporunun İlerlemesini Önemsiyoruz”

Bakan Bak toplantı sonrası yaptığı açıklamada bu toplantıda ilgili bakanlıklarımız sorunlarla ilgili sorumluluklarını yeniden gözden geçirdiğini ve federasyon başkanlarının görüşleriyle yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirler konuşulduğunu belirtti. Bak açıklamasında “Türk sporunda şiddetin önlenmesi ile ilgili alınacak tedbirlerin ne şekilde olacağı hususunda geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptık” dedi. Ayrıca Bakan Bak, kupa finallerinde e- bilet uygulamısına geçtiklerini ifade etti.

Soylu: “ 6222’ye sıkı sıkı sahip çıkacağız”

Bakan Soylu, dün Bakan Bak ve 81 il vali ve il spor güvenlik kurulu ile birlikte bir yaptıkları toplantıda görevlerini, sorumluluklarını ve yapabileceklerini değerlendirme fırsatları olduğunu ifade etti. Soylu açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi:
“ Özellikle 2016-2017 sezonunda, 2015-2016 sezonuna yönelik olarak gerek olaylar açışından gerekse de olaylara karışanlar açısından bir azalma söz konusu. Bu da şunun tescilidir. Aslında 6222 sayılı kanunun spor hayatımıza çok önemli bir katkı sunduğunu, uygulanması oranında da çok olumlu neticeler elde edildiğidir. Demek ki 6222’ye sıkı sıkı sahip çıkacağız. Sadece bakanlıklar olarak, federasyonlar olarak biz değil aynı zamanda taraftarından spor yöneticilerine kadar, medya ya kadar, mülki amirlerimize kadar hatta belediye başkanlarımıza kadar herkes bu konuda sorumluluğu üzerine alması ve kendi görevlerini yerine getirmesi esas itibariyle toplantımızın belki de en ana değerlerinden bir tanesidir.”

Bakan Soylu ayrıca dün yapılan toplantıda maçları risk analizlerine göre değerlendireceklerini belirtti. A, B, C kategorileri oluşturulup bunlara ait tedbirlerin ilgili mülki idare amirleri, spor kulüpleri ile federasyonlar tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Gül: “6222 Sayılı Kanunda Revizyona Gidilebilir”

Bakan Gül, sporda şiddet ve sporda güvenliği merkez alan verimli bir toplantı gerçekleştiğini belirtti. 6222 sayılı yasanın bir çok sorunu çözdüğünü ve yasada görülen aksaklıklarla ilgili değerlendirme yaptıklarını söyledi. Gül açıklamasının devamında “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızla irtibatlı, koordineli olarak bu hususlarla ilgili bir kanunda genel olarak çok bir eksiklik yok ama uygulamada ihtiyaç duyduğumuz bazı konularla ilgili 6222 sayılı kanunda bir revizyona gidilebilir. İhtiyaç duyulan konularda bir değişiklik yapılabilir” dedi.

Ayrıca Bakan Gül spor alanı kavramının da yasada genişletilebileceğini ifade etti. Süper Kupa maçı ile ilgili olarak da Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı tahkikatın devam etmekte olduğunu ve 4 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.