Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan TOGG CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Generali Sigorta

İspanya Süper Kupası, Arda'lı Barcelona'nın

İspanya'da Süper Kupa'yı, 2-0 galip geldiği ilk maçın rövanşında Sevilla'yı 3-0 yenen Barcelona kazandı. Arda Turan ilk 11'de başladığı karşılaşmada attığı 2 golle maçın yıldızı oldu.

İspanya'da Süper Kupa'yı, 2-0 galip geldiği ilk maçın rövanşında Sevilla'yı 3-0 yenen Barcelona kazandı.
İlk maçtaki 2-0'lık skor üstünlüğünü sahasındaki rövanşa da taşıyan Barcelona, Arda Turan ve Lionel Messi'nin öne çıkan futbolu ve attığı gollerlerle  Sevilla'yı 3-0 yenerek sezonun ilk kupasını kaldırdı.
Arda Turan sahaya ilk 11'de çıktı. 90 dakikaka oyunda kalan Arda attığı 2 golle maçın yıldızı oldu.

İlk maçta rakibi Barcelonaya 2-0 yenilen Sevilla maça hızlı başladı. Maçın başlarında 2 pozisyon birden yakaladı, fakat değerlendiremedi.
9. dakikada Barcelona öne geçti. Messi'nin asistinde ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Arda, güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
31. dakikada Sevilla penaltı kaçırdı.Umtiti'nin ceza sahasında topa elle dokunması sonrasında kazanılan penaltıda topun başına, takım kaptanı Iborra geçti. İspanyol futbolcunun vuruşunda kaleci Claudio Bravo, topu kurtardı.
İlk 45 dakikada Sevilla baskılı ve istekli olmasına karşın soyunma odasına 1-0 yenik gitti. 

İkinci Yarıda Farklı Bir Barcelona Vardı

47. dakikada Arda turan Sevilla'nın umutlarını bitiren golü kaydetti. Messi'nin ara pasında ceza sahası dışında topla buluşan Arda, uzaktan aşırtma bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Bu golle Barcelona farkı 2'ye çıkardı. 2-0
Barcelona, ikinci yarının başında bulduğu ikinci golden sonra sevilla'nın umitlerini tüketirken sahanın tek hakimi oldu. 
55. dakikada Barcelona, farkı 3'e çıkardı. Digne'nin ortasında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Messi, skoru takımı lehine 3-0 yaptı.
İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona Sevilla'yı 3-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Süper kupayı en fazla kazanma ünvanına sahip olan Barcelona, bu kupayı 12. kez müzesine götürmüş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.