Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

Kadıköy'de Derbi Heyecanı

Kadıköy, tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine ev sahipliği yapacak.

Süper Toto Süper Lig’in 13. Haftasında Fenerbahçe – Beşiktaş derbi maçı gerçekleşecek. Son haftalarda mükemmel bir dönüş yaşayan Fenerbahçe ile namağlup Beşiktaş, Şükrü Saraçoğlu stadında kozlarını paylaşacak.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde Fenerbahçe topladığı 24 puanla üçüncü sırada yer alırken, Beşiktaş ise 28 puanla ikinci sırada bulunuyor.
Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

Beşiktaş taraftarının deplasman yasağının kaldırılmasının ardından uzun bir aradan sonra Beşiktaş taraftarının izleyebileceği maçta Beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan 1900 bile satışa çıkar çıkmaz tükendi. Fenerbahçe taraftarları için arılan biletlerin satışı devam ediyor.

Fenerbahçe - Beşiktaş Derbi Maçı Saat Kaçta Hangi Kanalda Canlı Yayınlanacak?

3 Aralık Cumartesi (Bu akşam) saat 19.00'da başlayacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi LigTV'den canlı yayınlanacak.

Muhtemel İlk 11’ler

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef De Souza, Alper Potuk, Moussa Sow, Volkan Şen, Robin van Persie
 
BEŞİKTAŞ: Fabri, Andreas Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar

Eksik Ve Cezalılar

Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Lens Beşiktaş maçı öncesi takımla çalışmalara başladı. Hollandalı futbolcunun derbi maçın kadrosunda yer alması bekleniyor. Sarı-lacivertli takımda son oynanan Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı eski takımı Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta cezalı futbolcu bulunmazken sakatlıkları devam eden Talisca, Caner Erkin ve Aras Özbiliz Fenerbahçe'ye karşı oynamayacak.

Dev Rekabetin Tarihi

İki ekip arasında 28 Kasım 1924’te Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette Fenerbahçe’nin galibiyet ve gol üstünlüğü bulunuyor.  Geride kalan 340 maçta Fenerbahçe 129, Beşiktaş 123 galibiyet aldı.  88 karşılaşmada ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Rekabette Fenerbahçe’nin 468 golüne, Beşiktaş 429 golle karşılık verdi.
Son 15 derbide ise Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında sadece 3 maç kazandı Siyah Beyazlı takım rekabetteki son 15 maçtan 8’ini kaybederken 4 maçta ise berabere kalındı.
Beşiktaş – Fenerbahçe karşılaşmasında en tecrübeli isim 25 derbi maçıyla Volkan Demirel olurken, en golcü isim son 7 maçta 8 kere fileleri havalandıran Senegalli forvet Moussa Sow oldu.

Namağlup Unvanını Sürdürmek İstiyor
 
Bu sezon üç kulvarda mücadele eden ve henüz resmi maçlarda yenilmeyen Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu unvanını da korumaya çalışacak.
Sezona Süper Kupa ile başlayan ve penaltılarda Galatasaray'a kupayı kaptıran siyah-beyazlı takım, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 18 maçta rakiplerine mağlup olmadı. Bu karşılaşmalarda 10 galibiyet alan Beşiktaş, 8 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.