Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

Kupa Fransa'nın

 2018 FIFA Dünya Kupası Fransa'nın Hırvatistan'ı 4-2 mağlup etmesiyle sona erdi. Fransa 1998'den sonra kupayı ikinci kez müzesine götürdü.

Fransa ve Hırvatistan Dünya Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Fransa 18. dakikada Mandzukic'in kendi kalesine attığı golle öne geçti. Bu gole 28. dakikada Perisic karşılık verdi. 38. dakikada Antoine Griezmann'ın penaltıdan kaydettiği golle Fransa yeniden öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Fransa 59. dakikada Pogba 65. dakikada Mbappe'yle farkı arttırdı. 69. dakikada Mandzukic farkı ikiye indiren golü kaydetse de maç 4-2 sona erdi ve 1998 yılının ardından Fransa ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Turnuvanın sona ermesinin ardından ödüller de sahiplerini buldu. Maçın adamı Griezmann seçilirken takım arkadaşı Mbappe turnuvanın en iyi genç ödülünü kazandı. Hırvatistan'da ise Modric turnuvanın en değerli oyuncuna verilen altın top ödülünün sahibi oldu. 6 golle gol krallığının zirvesinde bulunan İngiliz futbolcu Harry Kane altın ayakkabı ödülüne layık görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.