Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya palandöken mısır fatih terim doğalgaz terör

Sporda ‘Yılın En İyileri’ne Boğaziçi’nden Ödül

Türkiye’nin ilk öğrenci topluluğu Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu, 9. Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Töreni’nde “Yılın En”lerini açıkladı. 23 Aralık Pazartesi gecesi Boğaziçi Albert Long Hall’da gerçekleşen törende Yılın En İyi Takımı Anadolu Efes oldu. Shane Larkin Yılın En İyi Basketbol Oyuncusu olurken, Yılın En İyi Voleybol Oyuncusu Eda Erdem Dündar, Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu Merih Demiral, Yılın En İyi Antrenörü ise Türkiye milli takımı ve Vakıfbank Spor Kulübü takımını çalıştıran Giovanni Guidetti olarak seçildi.

124 yıllık köklü tarihiyle Türkiye’nin ilk öğrenci topluluğu olan Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri'nde yılın en iyileri açıklandı.Sporun pek çok alanında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen en iyilerin ödüllerini aldığı törende, spor camiasının ünlü isimleri de kampüste bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri 2019 – Kazananlar:

- Yılın En İyi Takımı Anadolu Efes Spor Kulübü

- Yılın En İyi Basketbol Oyuncusu Shane Larkin

- Yılın En İyi Voleybol Oyuncusu Eda Erdem Dündar

- Yılın En İyi Bireysel Sporcusu dünya şampiyonu milli jimnastikçi İbrahim Çolak

- Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu Merih Demiral

- Yılın En İyi Spor Yöneticisi Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu

- Yılın En İyi Spor Programı "90+"dan Ali Ece ve Nebil Evren

- Yılın En İyi Spor Yorumcusu Sokrates dergisinden Emre Özcan

- Yılın En İyi Antrenörü Giovanni Guidetti

- Yılın En İyi Çıkış Yapan Takımı Yeni Malatyaspor

- Yılın En İyi Spor Fotoğrafı Mahmut Cinci

Sportsmanship Brotherhood Özel Ödülleri

Oylamadan bağımsız olarak belirlenen “Sportsmanship Brotherhood (Sporcu Kardeşliği) Özel Ödülleri"nin bu yılki sahipleri ise dünya şampiyonu milli para okçu Bahattin Hekimoğlu, dünya şampiyonu rekortmen milli para atlet Havva Elmalı, Paralimpik Oyunlar'a katılma hakkı kazanan ilk Türk kadın tenisçi ve şampiyon milli sporcu Büşra Ün, namağlup Balkan ve Avrupa şampiyonu U16 Küçük Kızlar Milli Voleybol Takımı, Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonu milli sporcu Talha Ahmet Erdem ve dünya rekortmeni milli özel sporcu Ali Topaloğlu oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Elçisi ödülü Guiness rekortmeni yaşayan en tecrübeli deniz kürekçisi Erden Eruç'un, Erdoğan Dulda Yaşam Boyu Başarı Ödülü Necdet Turhan’ın, Özel Başarı Ödülü İrem Yaman’ın, Fair Play Özel Ödülleri ise Avrupa şampiyonu dünya ikincisi Yasemin Adar ve Galatasaray altyapı futbolcusu Beknaz Almazbekov’un olurken; Spora Teşvik Özel Ödülü ise Yarının Sultanları projesi ile Guidetti ailesinin oldu.

Juventus'ta forma giyen milli futbolcu Merih Demiral, törendeki konuşmasında "Çok mutlu ve gururluyum. Organizasyonda emeği geçen herkese ve Boğaziçi Üniversitesine çok teşekkür ediyorum. Burada çok önemli sporcu arkadaşlarımız vardı. Özel sporcularımız buradaydı. Onlar bizim gururumuz. Onların başardıkları, yaptıkları olağanüstü. Hepimize örnek oluyorlar’’ dedi. Macaristan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda rakibinin sakatlanan dizine hamle yapmaması nedeniyle Fair Play Ödülü'ne layık görülen ve Türk spor tarihinde dünya şampiyonluğu kazanan ilk kadın güreşçi unvanına sahip Yasemin Adar ise ödüle layık görüldüğü için çok gururlu olduğunu ifade etti.

Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Talha Ahmet ve Down sendromlu Avrupa şampiyonu atlet Ali Topaloğlu ile basın mensuplarına açıklamada bulunan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Efkan Korkmaz ise "Bu ödülü özel sporcularımıza verdiği için Boğaziçi Üniversitesine teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılması çok önemli bir görev. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Sporcularımızla gurur duyuyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.