Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Tampere'de 6 Türkiye Rekoru Kırıldı

2018 Dünya U20 Atletizm Şampiyonası Tampere'de düzenlendi. Millilerimiz altı yeni Türkiye rekoru kırarken Türkiyenin tarihindeki sekizinci gençler madalyasını elde etti.

Finlandiya'nın Tampere kentinde 10-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 17. Dünya U20 Atletizm şampiyonası'nda Türkiye 31 atletle temsil edildi. Türk atletler yarışmaları 10 final, bir madalya, dört de ilk sekiz sonucuyla tamamladı. Ay yıldızlı takımın ilk sekize giren atletleri Meryem Bekmez(2.), Şevval Ayaz(5.), Esra Yılmaz(8.), Ayşe Tekdal(8.), oldu.

Türk atletler, Tampere'de bir büyükler dört U20, bir de U18 olmak üzere toplam 6 Türkiye rekorunu yeniledi. 10,000 metre pist yürüyüşte gümüş madalya kazanan Meryem Bekmez, bu başarısının yanında hem büyüklerde hem de gençlerde Türkiye rekorunu yeniledi. Derya Kunur ise beş gün içinde koştuğu kendisine ait 3000 metre engelli rekorunu iki kez geliştirdi. 100 metre engellide Şevval Ayaz U20, 800 metrede ise Mehmet Çelik U18 Türkiye rekorunu yeniledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.