Trabzon Evinde Osmanlıspor'a Boyun Eğdi

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor, deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yendi. Geçen hafta Galatasaray karşısında aldığı mağlubiyetle hakem kararlarının üzerine giden ve o maçta gördüğü 4 kırmızı kartla 7 kişi kalan Trabzonspor moral bozukluğunu atamadan kendi sahasında Osmanlıspor’a boyun eğdi.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında 4 oyuncusunun kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Galatasaray'a 2-1 yenilen ve hafta boyunca maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e tepki gösteren Trabzonspor'da, Osmanlıspor maçına da protestolar adeta damga vurdu.

Bordo-mavili futbolcular, Osmanlısporlu oyuncuların başlama vuruşunun ardından 30 saniye boyunca sahada hareket etmediler. 

Taraftar protestoya destek verdi

Trabzonsporlu oyuncuların sahadaki eylemi sırasında maraton tribününde büyük boyutta iki pankart açıldı. Pankartlardan birinde Fenerbahçeli bir futbolcuyu yerden kaldıran bordo-mavili futbolcu görülürken, bu fotoğrafın altında, "Biz futbolu böyle sevdik" yazısı yer aldı. Diğer pankartta ise "Bu düzen değişecek" ifadesi bulundu.

Taraftarlar, alkış ve ıslıklarla Trabzonsporlu oyuncuların protestosuna katılırken "Futbolun katili Türk hakemleri", "İsyan, isyan" ve "Salih Dursun sen bizim her şeyimizsin" tezahüratları yaptı. 

Başkan Usta taraftara seslendi

Maç öncesi taraftara hitaben bir konuşma yapan Usta, şunları kaydetti:

"Bizi burada buluşturan spor. Bu akşamın özel bir anlamı var ama Trabzonsporlulara, sizlere, bizlere bu akşam çok önemli bir görev düşüyor. Buradan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bu kulübün taraftarları olarak sporun centilmenlik olduğunu, dostluk olduğunu, gençlere, çocuklara örnek olunması gereken bir alan olduğunu göstermemiz şart. Sakın ama sakın! Tüm dünya bizi bu akşam seyredecek. Çeşitli sıkıntılarımız olmuş olabilir, ta 2010-2011'den sonra çeşitli sorunlar yaşanmış olabilir ama bu akşam tüm dünyaya Trabzonsporluların birinci sınıf spor izleyicisi olduğunu en ufak taşkınlık yapmayacağını göstermenizi sizlerden rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

İlk yarı

  1. dakikada Sefa Yılmaz'ın sağdan pasında, ceza alanı dışından Fatih Atik'in şutunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.
  2. dakikada Mehmet Güven'in uzak mesafeden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol üst köşeye doğru gelen topu güçlükle kornere çeldi.
  3. dakikada Delarge'nin sağdan pasında, ceza alanı sol çaprazında yakın mesafede uygun durumdaki Umar'ın yerden şutunda, öne çıkan kaleci Onur'un ayaklarına çarpan top kornere gitti.
  4. dakikada Delarge'nin pasında, sağ çaprazdan ceza alanına giren Rusescu'nun şutunda, kaleci Onur topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
  5. dakikada Osmanlıspor'un golü geldi. Delarge topu sağdan ceza alanına gönderdi. Savunmada Mustafa Yumlu ile kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahale edemediği topu arka direğe yakın noktada Rusescu filelerle buluşturdu: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarı

İkinci yarıda Trabzonspor beraberlik golünü çabuk buldu. 47. dakikada Marin'in ara pasında sağdan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın yerden çıkardığı topu, altıpas içinde Sefa Yılmaz dokunarak filelere gönderdi: 1-1

Trabzonspor beraberlik golünü bulduktan 4 dakika sonra yeniden yenik duruma düştü

  1. dakikada Delarge'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Rusescu, yerden bir vuruşla topu kaleci Onur'un sağından filelere göndererek kendisi ve takımının ikinci golünü kaydetti: 1-2
  2. dakikada Marin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Sefa Yılmaz'ın kafa vuruşunda, kaleci Ahmet Şahin iki hamlede topu kontrol etti.
  3. dakikada Musa Nizam'ın hatalı geri pasında kaleci Onur Recep Kıvrak,  Umar'dan önce topa müdahale ederek büyük bir tehlikeyi önledi.

Osmanlıspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak Ankara’ya 3 puanla dönüyor.

 

Maçtan sonra Teknik Direktör Hami Mandıralı’nın açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'a 2-1 yenildikleri maçta, takımında iştah ve kazanma arzusu göremediğini ifade etti. 

Mandıralı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, futbolcuların bundan önceki Kayserispor ve Galatasaray maçlarında iştahlı ve arzulu oynadıklarını dile getirerek, "Takımımız, o maçlarda futbol olarak iyi şeyler ortaya koydu ama bugün istenilen futbolu ortaya koyamadık. Bugün 10 oyuncusu eksik bir Trabzonspor, elindeki kadroyu sahaya çıkarmaya çalışan bir teknik ekip vardı. Bu oyuncularımızla oynamaya, kazanmaya, başarılı olmaya çalışıyoruz ama futbol oynama iştahımız yoktu" dedi.

Mandıralı, taraftarın desteğine takımın cevap veremediği ifade edilerek yöneltilen soruya şu cevabı verdi:

"Gerçekten takımını desteklemeye gelen bir grup vardı tribünde. Bir grup da eleştirmeye gelmişti. Bizim elimizdeki kadro ortada. En iyisini sahaya sürmeye, onlardan verim almaya çalışıyoruz. Bugünkü kadro yapısında, iştah, kazanma arzusu yoktu. 1-1'den sonra aslında istek, şevk olabilirdi ama bulduğumuz golden sonra hemen golü yedik ve kırıldık, gittik. Rakip daha istekliydi onlara cevap veremedik. 10 eksik, bunun 6-7'si direkt oynayan oyunculardan oluşuyor. Eksik bir takım ve kadroyla yapabileceğimizi yapmaya çalıştık ancak bu kadar yapabildik."

Mandıralı, takımdaki eksiklere ilişkin olarak da "Benim elimde sihirli değnek yok, değneği döndüreyim de her maçı kazanayım. Elimizdeki yetenekli oyuncu kadrosu bu. Bunu onları küçümsemek için söylemiyorum. En iyisini sürmeye çalışıyoruz. Bir önceki maçta 3 puan, 4 adam kaybediyoruz. Sakat oyuncular var. Burada kırmak, dökmek en basit yol ama biz çalışacağız. Çalışmak, başarılı olmak için geldik" değerlendirmesini yaptı.

Maçtan Sonra Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın açıklaması

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise haksızlığa uğramış bir Trabzonspor'un, futbolcularının bilinçaltında bu anlayış ile sahaya çıktığını ifade ederek, "Ofansif ve gol atma üzerine planlanmış oyunla karşılaştık. Biz de bu oyuna direnç gösterdik. Zaman zaman rakibin bize bıraktığı boşluklarda tuzağa düştüğümüz oldu. Final paslarında cömert, disiplinsiz davrandık. Bu da bize belkide berabere bitebilecek ortam hazırladı. Maçın başından beri kazanmak istiyorduk" diye konuştu.

Akçay, Trabzonlu bir teknik adam olarak geçen haftaki Galatasaray-Trabzonspor maçında neler hissettiği sorusuna, "Spor adamıyız. Biz tarafız. Sonuçta ben Galatasaraylı mıyım? Hayır, Trabzonsporluyum. Sonuçta bana göre hakem, egosunun kurbanı oldu. Pozisyonların ruhu vardır. Hakemlerin bu ruhları yakalaması lazım. 'Kural böyle yazıyor'. Hayır, pozisyonun ruhuyla tanışmak lazım. Kurala direkt olarak uymak ve onu sahaya yansıtmakla ilgili yapılan eğitimlerin içinde pozisyonların ruhu da konuşulmalı" cevabını verdi. 

Akçay, "Böyle kötü bir Trabzonspor bekliyor muydunuz?" sorusunu, "Trabzonspor’un ölüsü 100 ton çeker. Trabzonspor'a kötü denilemez, ölüsü 100 ton. Trabzonspor'u yenmiş olmayı, çok büyük bir takımı yenmiş gibi algılıyoruz" şeklinde ifadelerle cevapladı.  Bundan sonraki hedefinde Trabzonspor'u çalıştırmak olmadığını kaydeden Akçay, "Tabutumun altına girecek adamlarla bir daha ters düşmek istemiyorum. Annem öldükten bir gün sonra bana koro halinde küfreden kişilerle tekrar aynı duyguları yaşamak istemiyorum. Altyapısında veya burada bir amatör takımda gelir hizmet ederim. Ben buraya gömüleceğim" şeklinde konuştu. 

Hami Mandıralı ile daha önce birlikte çalıştıkları anımsatılarak yöneltilen, Trabzonspor'un mevcut atmosferde nasıl davranması gerektiği sorusu üzerine Akçay, şunları kaydetti:

"Bence birinci koşulda sakinlik olması lazım. Şu anda kulübümüzde sakinlik yok. Bir kere kriz yönetmek herkesin becereceği bir iş değil. Psikolojiyi bileceksiniz, pedagojik taktikleriniz olacak. Birini çıkaracaksınız, olmazsa öbürünü çıkaracaksınız. Destek alacaksınız. Ayıp değil ki. Psikologlardan, pediatrik adamlardan destek alacaksınız. Ne var yani, bunun neresi kötü. Sanal alemde 15-30 yaş arasında dolaşan ve Trabzonspor'a akıl vermeye çalışan anlayıştan uzaklaşacağız. Bu anlayış Trabzonspor'u yönetemez. Trabzonspor'u yönetmek aklıselim bir anlayışla ve cesur adamların işi." 

Öte yandan, Trabzonspor'da Erkan Zengin, Torje'ye yaptığı hareket sonrası karşılaşmanın sonunda sarı kart gördü. Böylece 4 sarı kart sınırını dolduran Erkan, cezalı duruma düştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.