Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

Yetenek Parayı Yendi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde parası olan değil, çok koşan kazandı. 2,765 milyon euro değerindeki Barcelona 453 milyon euroluk AS Roma’ya elendi. 1,330 milyon euro değer biçilen Liverpool, yıldızlar topluluğu Manchester City’i devirdi. KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, “Futbol çok para harcayanın değil, yeşil sahada mücadele edenin kazandığı bir spor. Araştırmamız daha fazla yatırım yapan kulüplerin başarıyı garantilemediğini kanıtlıyor.” dedi.
 

KPMG Football Benchmark ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan sekiz kulübün finansal durumlarını inceledi. Analize göre 2,756 milyon euro ile ikinci sırada yer alan Barcelona, İspanyol Ligi’nde şampiyonluk için gün saysa da 453 milyon euroluk Roma karşısında şok yaşadı.

2,976 milyon euroluk değeriyle birinci sırada yer alan Real Madrid ise 1,218 milyon euro değerindeki Juventus’u son dakikadaki tartışmalı penaltı kararıyla eleyebildi. Diğer taraftan 1,330 milyon euroluk değerindeki Liverpool, kendisinden yaklaşık 700 milyon euro daha fazla değere sahip Manchester City'yi geçerek son 4 takım arasına kalmayı başardı.


KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, futbol takımlarının kadroları için yaptıkları ciddi yatırımların başarıyı garantilemediğini belirterek ''Başarıda futbol takımlarının finansal büyüklükleri değil, takımı oluşturan oyuncuların ne kadar uyumlu oldukları önem arz ediyor. Her ne kadar saha dışındaki başarının saha içindeki başarıyı olumlu yönde etkileyeceği düşünülse de çeyrek finalde de gördüğümüz üzere, değerce rakiplerini ikiye, hatta üçe katlayan dünya devi kulüpler elenebiliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.