Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE spk CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı terörist cumhurbaşkanı erdoğan Tavuk eti üretim miktarı ICBC) Asena

11. Cumhurbaşkanı Gül: "Önemli Konularda Görüşlerimi Halkla Paylaşmak Bir Sorumluluk"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son KHK'da sivillere yargı muafiyeti getiren hükmü eleştirmesine gelen tepkilere yanıt vererek, “Ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Ben hayatımı millete, devlete hizmetle geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım, önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak bir sorumluluk” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Gül, 696 sayılı KHK’nın yazımında hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık olduğunu ifade etmesi üzerine tepki görmüştü. Gül, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak KHK eleştirilerine ilişkin, “Biliyorsunuz bir KHK yayımlandı. Aslında ben o kararnameyi sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddüttüm şu, ilerde durumdan vazife çıkartacak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onunu için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok açıkçası. Ben hayatımı millete devlete hizmetle geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım, önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da tabi ki bir sorumluluk benim için bunun arkasına herhangi bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.

Yeni yılın Türkiye’ye ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni eden Gül, 2019 yılı seçimleri için adının geçmesine ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.