Öne Çıkanlar bitlis ırak atlasglobal ukrayna janet yellen faiz oranı değişmedi FED en düşük kurban fiyatı fiyatlar tbmm terör abd

14 bin 970 Genç Çiftçiye Hibe Veriliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında 14 bin 970 başvurunun hibe almaya hak kazandığını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, proje kapsamında 397 bin genç çiftçinin başvurusunun, illerde vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildiğini ifade etti. Çelik şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde 11 bin 77’si kadın ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçinin, hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Bakan Çelik, 14 bin 970 projenin; 10 bin 500 adedinin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedinin arıcılık, 525 adedinin kanatlı ve ipek böcekçiliği, bin 915 adedinin de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında gerçekleştiğini bildirdi.

Açıklamaya göre, oluşturulan asil-yedek listeleri bugün itibariyle ve Bakanlığın “gencciftci.tarim.gov.tr” adresinden ilan edildi. Listeler 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında askıda kalacak. Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz tarihlerinde sözleşme imzalanacak.

Yapılan açıklamaya göre, 3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen bu projelere, 2016 yılı için 450 milyon liralık bir kaynak kullandırılacak. Önümüzde yıllarda söz konusu bütçe, artırılarak devam ettirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.