Öne Çıkanlar Koronavirüs chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

23 Terörist Öldürüldü

Nusaybin’de altı, Şırnak’ta üç ve Hakkari’de üç, Silvan’da sekiz, Nazımiye’de üç terör örgütü mensubunun, etkisiz hale getirildiği, Hakkari’de bir terör örgütü mensubunun ise teslim olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda, altı terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 235. 12 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 529.

Şırnak’ta devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 205. Bir el bombası, 100 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el telsizi ve çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirildi. Altı el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 590.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu, üç bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 173. Bir Doçka uçaksavar silahı, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş el bombası, iki tabanca, 48 tabanca fişeği, beş av tüfeği, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği ve Biksi makineli tüfek fişeği, dört gaz maskesi ve muhtelif elektronik malzeme ele geçirildi. Dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 253.

Silopi’de devam eden operasyonda; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü ve bin fişeği, üç el bombası, iki roketatar mühimmatı, bir el dürbünü, bir kasatura, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, bir YAESU marka araç telsizi ele geçirildi. İki el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 30.

Diyarbakır Silvan’da icra edilen operasyonda; sekiz bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği, 27 şarjörü ve 810 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve 14 tabanca fişeği, beş taarruz el bombası, dört roketatar mühimmatı, 10 el yapımı patlayıcı düzeneği ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 70 kg amonyum nitrat, iki gece görüş dürbünü, iki el telsizi ve bir büyük telsiz ile çok miktarda yiyecek, giyecek, yaşam ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Tunceli Nazımiye’de, icra edilen hava harekatında, üç bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, bir Biksi makineli tüfek, bir M-16 piyade tüfeği ve bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.