Öne Çıkanlar ankara konya pakistan Konyada Askeri Uçak Düştü boyun halkevleri koray aydın türkiyede ifade özgürlüğü avrupa parlamentosu türkiye raportörü polatlı konya büyük şehir belediyesi enflasyonla mücadelede başarı kriterleri

6 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Ege kıyıları ve Antalya'nın kıyı kesimleri dışında ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olacak. İstanbul'da yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıracağı tahmin edilen yağmurun, gece saatlerine kadar metrekareye güney kesimlerde 10-25 kg, kuzey kesimlerde 20-35 kg miktar bırakması bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerine göre, Ege kıyıları ve Antalya'nın kıyı kesimleri dışında ülke geneli  yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olacak. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde İç Anadolu'da buzlanma ve don hadisesi görülecek. İstanbul'da yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıracağı tahmin edilen yağmurun, gece saatlerine kadar metrekareye güney kesimlerde 10-25 kg, kuzey kesimlerde 20-35 kg miktar bırakması bekleniyor.

Hava sıcaklığı  Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, batı kesimler ile Karadeniz'de kuzey ve batı, doğuda güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60km/sa) esmesi bekleniyor.
 
Uyarılar

Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olması beklendiğinden yetkililer, meydana gelebilecek (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
 
Bölgelerde Göre Hava Durumu

Marmara: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, kıyı kesimi dışında yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, Antalya kıyıları dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu:  Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur yer yer ve kar, öğle saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz:  Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, sabah ve gece saatlerinde, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesiminde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde Tokat ve Amasya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

 Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, bölgenin güneybatı kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, doğu kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, akşam saatlerinde çevreleri hafif karla karışık yağmurlu. (6)
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (7)
Bursa:  Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (6)
İzmir: Çok bulutlu. (12)
Antalya: Çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (16)
Bolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer kar yağışlı. (5)
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (9)
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (6)
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer sisli.(15)
 
 


 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.