Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Ağrı'da İki Terörist Öldürüldü

Ağrı’da dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada iki terörist öldürüldü. Irak’ın kuzeyine hava harekatı düzenlendi. Yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 602 kişi Hudut birlikleri tarafından yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada iki terörist öldürüldü.  Şırnak’ın Beytüşşebap bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında tespit edilen bir mağara içerisinde yapılan aramada bir Doçka uçaksavar makinalı tüfeği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi ve bir el yapımı patlayıcı madde imha edildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyon sırasında bir RPG-11 roketatar, beş RPG-7 roketatar mühimmatı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ayrıca Yüksekova’da devam eden operasyon sırasında tespit edilen bir mağarada iki mayın ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde devam eden operasyonlarda bir Kalaşnikof piyade tüfeği, dört el bombası, altı RPG-7 roketatar ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Dört El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

Güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi araması sırasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde iki, Şırnak’ın Merkezinde bir, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir el yapımı patlayıcı madde olmak üzere toplam dört el yapımı patlayıcı tespit edilip imha edildi.

 Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı Düzenlendi

Irak’ın kuzeyinde bulunan Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatı sonucu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edildi.

Yasa Dışı Sınır Geçişinde Bulunan 2 Bin 602 Kişi Yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı geçişte bulunan 2 bin 455 kişi yakalandı. Irak sınırında beş, Yunanistan sınırında 134, Bulgaristan sınırında ise dört kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı. İran sınırında ise yasa dışı sınır geçişinde bulunan dört kişi yakalanırken bu müdahaleler sırasında 7 bin paket sigara ele geçirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.