Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları ukrayna Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik hatay süt terörist mgm tim 4 Mayıs 2024 Cumartesi Gündem Özeti

AK Partili Yeneroğlu Srebrenitsa Şehitlerini Andı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yirmi birinci yıldönümünde Srebrenitsa şehitlerini andı.   

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada “Yeryüzünde yeni travmaların oluşmasını engellemek için Srebrenitsa vahşetinin tüm ayrıntılarıyla hafızalarda canlı tutulması elzemdir. Katliamda şehit düşen Müslüman Boşnak kardeşlerimi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, açıklamasında “Bosna Hersek’in referandum sonucunda ilan ettiği bağımsızlık kararını tanımayan Sırplar 1992 yılında Balkanlarda derin bir yara oluşturan Bosna Savaşı’nı başlattılar. 11 Temmuz 1995 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Srebrenitsa’ya giren Sırp ordusu bir hafta içerisinde sekiz binin üzerinde Müslüman Boşnak’ı katletti. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla, yaşanan vahşet soykırım olarak kabul edildi” diyerek Srebrenitsa soykırımının tarihini hatırlattı.

“Birleşmiş Milletler adına utanç verici”

“Srebrenitsa’da zihinlerde var olan nefret tohumlarının nasıl bir katliama yol açabileceği bir kez daha görüldü” diyen Yeneroğlu, katliamın, Hollanda ordusunun korumakla görevli olduğu bölgede gerçekleşmiş olmasının, Birleşmiş Milletler adına utanç verici bir durum olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti. Yaşanan olayların geride kalan insanlarda tedavisi mümkün olmayan derin yaralar bıraktığını belirten Yeneroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Asırlardır yaşadığı coğrafyada Sırpların saldırısına uğrayan Müslüman Boşnak halkı, korkunç milliyetçiliğe karşı uluslararası destekten yoksun bir şekilde var olma mücadelesi verdi. Yaşananlar, bir ülkede hâkim olan, ırkçı kin ve nefretten beslenen siyasi iklimin ne tür acı sonuçlara neden olacağını gösterdi. Yeryüzünde yeni travmaların oluşmasını engellemek için Srebrenitsa vahşetinin hafızalarda canlı tutulması elzemdir. Katliamda şehit düşen Müslüman Boşnak kardeşlerimi rahmetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.