Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk PUBG MOBILE Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

AK Parti’nin Başkanlık Stratejisi: Bekle-Gör-Uygula

Siyasetin gündemine oturan başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği ile ilgili gelişmeler son hızıyla devam ederken, AK Parti’de strateji, “bekle gör uygula,  ama gündemde tut” olarak belirlendi. Anayasa çalışmaları şimdilik iki parti AK Parti ile MHP’li liderler ve parti kurmayları arasında bir süre sürdürülecek. Ancak, 2017 yılının başına kadar somut bir adım atılmayacak. AK Parti kamuoyu araştırmaları ile halkın ve MHP’nin tabanının başkanlık sistemine nasıl baktığını izleyecek.

AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili çıkışını okumaya devam ederken, hem Bahçeli hem de kamuoyunun gündeminden düşürmemek için hassasiyet gösteriyor.

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRCEK-

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan gruplar halinde AK Partili milletvekilleri ile görüşmelere devam edecek. Önümüzdeki günlerde iki ayrı milletvekili grubuyla bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletvekillerinden başkanlık sistemi ve idamın yeniden getirilmesi ile ilgili düşüncelerini öğreneceği ve bu süreçte hem Bahçeli’nin hem de kamuoyu önünde yapılan açıklamalara hassasiyet göstermelerini isteyeceği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık iki hafta önce bir grup AK Partili milletvekilleri ile yaptığı görüşmede; anayasa değişikliği konusunda kamuoyu önünde yapılan açıklamalara dikkat etmeleri, Meclis gündemine ne zaman getirileceği konusunda takvim vermemeleri ve Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili çıkışı hakkında gelişigüzel yorumlarda bulunmamalarını istemişti. Bu tür açıklamaları başta Başbakan Yıldırım ve partinin üst düzey yönetiminin yapmasının daha doğru olacağı kararı alındı.

-2017’YE KADAR SOMUT ADIM ATILMAYACAK, KAMUOYU ARAŞTIRMALARI İLE MHP TABANI İZLENECEK-

AK Parti’ de başkanlık sistemi ve idam ile ilgili Devlet Bahçeli’nin çıkışları kapalı kapılar ardında tartışılmaya devam ediyor. Partide anayasa değişikliği çalışmalarının sürdürüleceği, ancak bu konuda Meclis gündemine getirilmesi konusunda acele edilmeyeceği görüşü ağırlıkta. Gündemdeki yerinin de hassasiyetler korunarak devam edilmesi kararı benimsendi. Buna göre AK Parti’nin anayasa değişikliği konusunda stratejisi belirlendi. Edinilen bilgilere göre; “anayasa değişikliği gündemde tutulacak. Bu süreçte kamuoyu araştırmalarıyla halkın tepkisi ölçülecek.  Özellikle kamuoyu araştırmalarında MHP tabanının değişikliğe nasıl baktığı gözlenecek. Çalışmalar gündemindeki yerini koruyarak şimdilik Başbakan ve Bahçeli ile iki partinin kurmayları arasında görüşme ve istişare düzeyinde devam edecek. Ortaya somut metin konulmayacak, 2017 yılının başına kadar Meclis gündemine taşınmayacak. Bekle gör uygula, ama gündemden düşürme stratejisi izlenecek.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.