Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Afrin Halka arz ataşehir belediyesi bugünün gündem özeti atama

AKOM:  Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 1 Aralıkta Başlıyor

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) , ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulamasının ülke genelinde 1 Aralık’ta başlayacak olması sebebiyle sürücüleri uyardı.

AKOM ‘dan yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan 2017’de sona erecek olan uygulama süresince kış lastiği kullanmayan ticari araç  sahiplerine ağır yaptırımlar uygulanacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından   2012'de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında
Yönetmelik’e göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların, her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak İfade edilirken, hava şartlarına bağlı olarak süre 1 ay uzatılabilecek.

602 Lira Para Cezası Uygulanacak

Kış lastiği takmayan sürücülere 1 Aralıktan itibaren 602 lira para cezası uygulanacak. 2015 yılında kış lastiği takmayan binlerce sürücüye toplam 1 milyon 951 bin 119 Türk Lirası trafik cezası uygulandığı bildirildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.